Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Το 'πε και το 'κανε: παραιτήθηκε ο Θωμάς Ρομπόπουλος

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ;


Την παραίτησή του ανακοίνωσε σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Θωμάς Ρομπόπουλος.
Τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση από το αξίωμα του βουλευτή εξηγεί σε εκτενή επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό.

«Με μεγάλη μου λύπη πήρα την απόφαση να παραιτηθώ από το βουλευτικό αξίωμα», τονίζει ο κ. Ρομπόπουλος και απαριθμεί τρεις βασικούς λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν σε αυτήν.

Οπως αναφέρει, «δεν μπορώ άλλο να συνεχίσω να ψηφίζω χωρίς να ξέρω τι ψηφίζω, όπως έκανα με το Μνημόνιο Ι» και «(δεν μπορώ) να ψηφίζω χωρίς να συμφωνώ άδικα και αντιλαϊκά μέτρα υπό την πίεση ότι θα ανατραπεί η κυβέρνηση, η δόση δεν θα καταβληθεί, η χώρα θα χρεοκοπήσει και δεν θα υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις όπως έκανα στο Μεσοπρόθεσμο». Ο κ. Ρομπόπουλος τονίζει ακόμη ότι δεν δέχεται «όποιος δεν συμφωνεί να διαγράφεται».

«Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός που κατέληξα επιχειρηματίας, αλλά είμαι επιχειρηματίας που έγινα και πολιτικός», αναφέρει χαρακτηριστικά και εξηγεί: «Θα είχα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής εάν δεν μου είχατε δώσει εσείς την έδρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ρομπόπουλος είχε προαναγγείλει την Παρασκευή την παραίτησή του, αρνούμενος να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. Στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι εξέταζε το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησής του, ωστόσο τελικά επέμεινε στην αρχική του απόφαση.