Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Εμφύλιος μεταξύ των μειονοτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων του Νομού Ροδόπης

Καταγγελία από 20 σε βάρος συναδέλφων τους για αθέμιτο ανταγωνισμό και προσπάθεια προβολής και διαφήμισής τους
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ


Eίκοσι μειονοτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες του Ν. Ροδόπης, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, δήλωσαν ότι η παρουσίαση του υπ’ αριθμ. 4014/2011 νόμου, περί νομιμοποίησης των αυθαιρέτων ως ευνοϊκό μέτρο είναι εξολοκλήρου λάθος. Οι μηχανικοί και οι αρχιτέκτονες που εξέδωσαν την εν λόγω ανακοίνωση, δήλωσαν ότι οι επί του θέματος δηλώσεις κάποιων μειονοτικών πολιτικών και μηχανικών, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και γίνονται με σκοπό να τους αποδώσουν οικονομικά και πολιτικά οφέλη.

Οι μειονοτικοί αρχιτέκτονες που είναι εγγεγραμμένοι στο Νομό Ροδόπης, καταδίκασαν τη δημοσίευση, εκ μέρους του περιοδικού «Περισκόπιο», φωτογραφίας, στα πλαίσια άρθρου για τα αυθαίρετα, με τους μηχανικούς Ιμπραήμ Καμίλ και Αλί Μεχμέτ καθώς και με την υπάλληλο της πολεοδομίας Κομοτηνής και γραμματέα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Αντιγόνη Παπανικολάου. Δήλωσαν δε, ότι η εν λόγω συμπεριφορά αντίκειται στους νόμους της επαγγελματικής αλληλεγγύης και του χρηστού ήθους.

Να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, οι πολιτικοί μηχανικοί Ιμπραήμ Καμίλ και Αλί Μεχμέτ μαζί με την υπάλληλο της πολεοδομίας και γραμματέα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, Αντιγόνη Παπανικολάου συγκεντρώθηκαν και πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου, στα πλαίσια της οποίας ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους σχετικά με το νόμο.

Όπως έγινε γνωστό, οι υπόλοιποι αρχιτέκτονες και μηχανικοί θεώρησαν την προαναφερθείσα συνάντηση και συνέντευξη Τύπου ως εκτός ατζέντας του συλλόγου μηχανικών και αρχιτεκτόνων της περιοχής.
Η ανακοίνωση Τύπου των μειονοτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων του Ν. Ροδόπης έχει ως εξής:

«Τον τελευταίο μήνα, κάποιοι μειονοτικοί πολιτικοί και μηχανικοί προχώρησαν σε ενέργειες και δηλώσεις σχετικά με τον υπ’ αριθμ. 4014/2011 νόμο για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων. Θεωρούμε ότι οι δηλώσεις αυτές δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και έγιναν με σκοπό να αποκομίσουν πολιτικά και οικονομικά κέρδη τα άτομα που τις πραγματοποίησαν.
Ο εν λόγω νόμος όπως έχει διατυπωθεί αποτελεί αρνητική διάκριση εις βάρος των μελών της μειονότητας. Εφόσον όπως είναι γνωστό, τα κτίσματα αυτά χτίσθηκαν εξ ανάγκης χωρίς άδεια, καθώς μέχρι το 1994 δεν παραχωρούνταν στα μέλη της μειονότητας οικοδομικές άδειες. Είναι δε εξολοκλήρου λανθασμένο να παρουσιάζεται ο εν λόγω νόμος ως ευνοϊκό μέτρο.

Επί της ευκαιρίας, θα θέλαμε να καταδικάσουμε τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας από το περιοδικό «Περισκόπιο», στο τεύχος 946 με ημερομηνία 26-09-2011, των πολιτικών μηχανικών Ιμπραήμ Καμίλ, Αλί Μεχμέτ, και της υπαλλήλου της Πολεοδομίας και γραμματέως του βουλευτή, κου Χατζηοσμάν στα πλαίσια άρθρου σχετικού με τα αυθαίρετα.

Οι μηχανικοί και αρχιτέκτονες της μειονότητας:

Χασάν Μεχμέτ
Σοννούρ Χαλίλ
Αχμέτ Γκαρίπχασάν
Ιρφάν Χουσεΐν
Τουργκούτ Χουσεΐν
Χιούλια Χιουσνού
Ριντβάν Μολλά Ισά
Μουσταφά Ισμαήλ
Μεσούτ Μεχμέτ
Ερντογάν Σαίτ
Σαλί Μεχμέτ
Μεχμέτ Νιζάμ
Σαλιχά Χουσεΐν
Ναζμί Χαλίλ
Μεχμέτ Μπογιατζί
Τανέρ Φεϊζουλλάχ
Τζουνέϊτ Χαφιζ
Τουργκάι Μουμίν
Νιχάλ Σερίφ