Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Κυρ. Βελόπουλος από την Κομοτηνή: Η λύση βρίσκεται στον ορυκτό πλούτο

Σε ακροατήριο 150 περίπου ατόμων μίλησε την Παρασκευή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ με θέμα τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας και ειδικά της Θράκης αλλά και τους τρόπους εξόδου από την κρίση με την αξιοποίησή του
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Σε ακροατήριο 150 περίπου ατόμων μίλησε την Παρασκευή στην Κομοτηνή ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας και τους τρόπους που υπάρχουν για να βγούμε από την κρίση, αξιοποιώντας τον.

Μιλώντας με απλά λόγια εξήγησε παρουσιάζοντας γραφήματα από επιστημονικές εργασίες και πανεπιστημιακές έρευνες, που έδειχναν τις περιοχές όπου υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στον Ελλαδικό χώρο. Σύμφωνα με αυτές η αξία αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αεριού στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 50 τρισεκατομμύρια δολάρια ! Ειδικότερα στο Βόρειο Αιγαίο υπάρχουν εκτιμήσεις για ύπαρξη 10 δις βαρελιών τα οποία με 100 δολλάρια το βαρέλι αξίζουν περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολλάρια !

Η πρόταση του κυρίου Βελόπουλου είναι να ορίσουμε άμεσα ΑΟΖ ( αποκλειστική οικονομική ζώνη ) και να εκδώσουμε ένα ομόλογο ενεργειακού πόρου αξίας 1 τρις ευρώ το οποίο θα πουληθεί και θα μηδενίσει το δημόσιο χρέος μας. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και σε επιστολή Νορβηγικής εταιρίας προς τον σημερινό Πρωθυπουργό, η οποία ζητούσε τα δικαιώματα ερευνών έναντι τιμήματος 250 δισεκατομμυρίων ευρώ και η οποία δεν απαντήθηκε ποτέ !

«Δυστυχώς πενήντα χρόνια μας δουλεύουν οι κυβερνήσεις μας οι οποίες αποδεικνύονται ή δόλιες ή ανίκανες, από τη στιγμή που δεν τους απασχόλησαν ποτέ αυτά θα θέματα, τα οποία αυτά που σας δείχνω είναι αποδείξεις ερευνών από γεωλογικές ακτινοσκοπήσεις του υπεδάφους, οι οποίες ονομάζονται φασματογραφίσεις...Μπορεί όμως αργότερα κάποιοι να κατηγορηθούν και με εσχάτη προδοσία... Και ρωτάω όλους: Γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να είναι φτωχή και μαζί και οι Έλληνες; Γιατί απλούστατα έπρεπε ο λαός να γονατίσει οικονομικά για να έλθουν τα ξένα συμφέροντα και να ξεπουληθούν όλα σε αυτούς», σημείωσε με έμφαση ο κ. Βελόπουλος. Στην εύλογη ερώτηση παρισταμένου για τον αν οι διοικούντες είναι ηλίθιοι η δόλιοι, είπε ότι μας κυβερνούν «δόλιοι ηλίθιοι» ! Μίλησε επίσης για golden boys που βρίσκονται αυτή την στιγμή μέσα στην Βουλή αλλά και σε θέσεις εξουσίας και εκτελούν διαταγές ξένων οίκων, των οποίων είναι τέκνα.

Αναλύοντας στο τέλος τα διεθνή γεωπολιτικά δεδομένα, μίλησε για την σημασία μιας στρατηγικής συμφωνίας της Ελλάδας με την Ρωσία, για την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Τουρκία, την πιθανότητα διάσπασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την στάση της Κύπρου και τον αείμνηστο Τάσο Παπαδόπουλο.