Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Επισκέψεις Κουβέλη και βουλευτών του ΛΑΟΣ στον Δήμο Μαρωνείας

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς βρέθηκε εκί χθες Κυριακή ενλω οι Κυριάκος Βελόπουλος και Ηλίας Πολατίδης μία ημέρα πριν

          ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ;


Στο πλαίσιο της περιοδείας του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς στους νομούς Ροδόπης και Έβρου, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011, ο κ. Φώτης Κουβέλης με κλιμάκιο στελεχών του επισκέφθηκε τον δήμο Μαρώνειας – Σαπών.

Τον πρόεδρο της Δ.Α. υποδέχθηκε ο δήμαρχος κ. Ηλίας Ιωαννάκης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Καρά Γιουσούφ Αϊχάν, οι αντιδήμαρχοι κ. Ορχάν Μουσταφά, κ. Μαρίνος Πασλίδης και κ. Τοπάλ Αλή Μεμέτ και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θώδης Σεραφείμ.

Ο κ. Κουβέλης ενημερώθηκε για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο δήμος Μαρώνειας – Σαπών ενώ έγινε εκτενής αναφορά από τον δήμαρχο για τα πλεονεκτήματα της περιοχής, η οποία αναζητά συμμάχους για την ολοκλήρωση των οραμάτων της δημοτικής αρχής και αυτό κάνει σε κάθε περίπτωση επίσκεψης προέδρων και στελεχών των κομμάτων που επισκέπτονται τον δήμο.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σε δηλώσεις του επεσήμανε την ανάγκη επίσπευσης των προγραμμάτων μέσω του ΕΣΠΑ ώστε να δοθεί διέξοδος στα έργα υποδομής που λιμνάζουν και να υπάρξει μείωση της διαρκώς αυξανόμενης ανεργίας στην περιοχή. Παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει φροντίδα ώστε να δρομολογηθούν και να χρηματοδοτηθούν μελέτες οι οποίες θα ανοίξουν τον δρόμο για ένταξη κι άλλων έργων σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

“Άκουσα τον δήμαρχο και τα στελέχη της δημοτικής αρχής για πολύ ώρα γιατί αν δεν έχει κανείς χρόνο να ακούει δεν μπορεί να προωθήσει τις σωστές πολιτικές” υπογράμμισε ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο κ. Ιωαννάκης για άλλη μια φορά επεσήμανε ότι είναι θετικό το γεγονός της επίσκεψης και του κ. Κουβέλη στον δήμο Μαρώνειας – Σαπών, ελπίζοντας στην βοήθειά του για την προώθηση των οξυμένων προβλημάτων της περιοχής στα κέντρα λήψης αποφάσεων και ιδιαίτερα στο Κοινοβούλιο.

Μια ημέρα πριν και συγκεκριμένα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, τον δήμο Μαρώνειας – Σαπών στις Σάπες επισκέφθηκαν οι βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κύριοι Κυριάκος Βελόπουλος και Ηλίας Πολατίδης.

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τον δήμαρχο κ. Ηλία Ιωαννάκη για την πορεία του Καλλικράτη στον νεοσύστατο δήμο, τα έργα τα οποία έχουν εγκριθεί και προχωράνε αλλά και για την προσπάθεια που κάνει ο δήμος στον τομέα του πολιτισμού, με την ολοκλήρωση του φετινού 1ου Φεστιβάλ Μαρώνειας – Σαπών το οποίο είχε επιτυχία παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Παράλληλα έγινε επισήμανση για την μεγάλη ανεργία που μαστίζει την περιοχή, η οποία όπως τόνισε ο δήμαρχος είναι από τις πλέον ξεχασμένες σε υποδομές και διαρκώς φυλλοροούσες από άποψη πληθυσμού και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που θα μπορούσαν να δραστηριοποιηθούν εφόσον υπήρχε περαιτέρω αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων και της τουριστικής δραστηριότητας.

Οι δύο βουλευτές μετέφεραν χαιρετισμό από τον πρόεδρο του κόμματος κ. Γιώργο Καρατζαφέρη και τόνισαν ότι προέχει πλέον στην δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα η συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων της περιφέρειας με άξονα την τοπική αυτοδιοίκηση, για να μπορέσουν οι κάτοικοί της να ανακάμψουν και να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση η οποία έχει βυθίσει σε λήθαργο την Ελλάδα μας.

Τους δύο βουλευτές και τους συνεργάτες τους εκτός του δημάρχου υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Καρά Γιουσούφ Αϊχάν, οι αντιδήμαρχοι κ. Ορχάν Μουσταφά και κ. Τοπάλ Αλή Μεμέτ και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Απόστολος Ιωάννου.