Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Και πάλι βουνό τα σκουπίδια στην Ξάνθη - Σηκώνει τα χέρια ο Δήμος

Υπάρχει περίπτωση να επιστρατευθούν ιδιώτες για την αποκομιδή των απορριμάτων, όπως συνέβη στην Αθήνα;

     ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ



Ούτε οι απεργοί, ούτε οι υπηρεσίες φταίνε για την εικόνα της πόλης μετά τη νέα κινητοποίηση των δημοτικών υπαλλήλων.
Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την προηγούμενη απεργία στην Καθαριότητα και οι πολίτες έδειξαν την ίδια ανευθυνότητα και ήδη από το Σαββατοκύριακο στις γειτονιές δημιουργήθηκαν τα γνωστά βουνά των σκουπιδιών. Σε συνδυασμό με τους έντονους ανέμους που πνέουν, τα σκουπίδια έχουν διασκορπιστεί και η κατάσταση άρχισε να γίνεται αφόρητη, παρότι ακολουθούν άλλες 3 μέρες απεργίας.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Πάνο Ταρενίδη περίπτωση να υπάρξουν ιδιώτες στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην Ξάνθη, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής, αν και κάτι τέτοιο αφορά σε απόφαση της Περιφέρειας και όχι των Δήμων.

"Σηκώνει τα χέρια" με την ανευθυνότητα των πολιτών
Όπως αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, ο Δήμος έχει φροντίσει παρά την απεργία να μαζευτούν τα σκουπίδια στα δύο Νοσοκομεία της πόλης, στη Δημοτική Αγορά, στη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου, σε σχολεία, στο Γηροκομείο και το Ψυχολογικό Κέντρο . Πάντως δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για την στάση του κόσμου, το γεγονός ότι αφήνουν τα σκουπίδα έξω από τους κάδους, παρά την απεργία αλλά και τις μικρές ή ανοιχτές σακούλες που αποθέτουν. Μάλιστα, ανέφερε, ότι σε περίοδο απεργίας κάποιοι έβγαλαν στα σκουπίδια παλιά έπιπλα και ογκώδη υλικά μέσα στο Σαββατοκύριακο. «Τα είχαν επί δεκαετίας στα σπίτια τους και τα βγάζουν τώρα που έχουμε απεργία» επεσήμανε ,απορώντας για τη στάση των πολιτών.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη και στις μέρες που μεσολαβούν (αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν καθώς θα απαιτηθούν ένα διάστημα μέχρι την απομάκρυνση των μεγάλων όγκων σκουπιδιών) όλοι εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους για τον τρόπο που θα αντιδράσουν οι δημότες. Οι υπεύθυνοι συμβουλεύουν στα νοικοκυριά να κρατάνε τα σκουπίδια στο σπίτι και να συμπιέζει καλύτερα τα οικιακά απορρίμματα για την εξοικονόμηση χώρου.