Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Επερώτησεις στην Βουλή από τον Αχμέτ Χατζηοσμάν

Mε θέμα την πρωτοφανή καθυστέρηση για την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Κομοτηνής και την δυνατότητα προκήρυξης νέων Προγραμμάτων Ενίσχυσης Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ




Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, κατέθεσε σήμερα δύο ερωτήσεις με θέμα την πρωτοφανή καθυστέρηση για την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Κομοτηνής και την δυνατότητα προκήρυξης νέων Προγραμμάτων Ενίσχυσης Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας από τον ΟΑΕΔ εντός του 2011. Ακολουθούν τα κείμενα των ερωτήσεων.


ΕΡΩΤΗΣΗ
Αρ. Πρωτ.: 692/17.10.2011

ΠΡΟΣ: Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

ΘΕΜΑ: Έγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Κομοτηνής

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις, ερωτήσεις κι επισκέψεις στο Υπουργείο, λάβαμε τον περασμένο Μάρτιο την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου ότι η έγκριση της επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης της Κομοτηνής εγκρίθηκε από το Κεντρικό ΣΧΟΠ και βρισκόταν στη Διεύθυνση Νομοτεχνικού Έργου για την απαραίτητη νομοτεχνική επεξεργασία. Τον Μάρτιο του 2011 ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας και δημοσίευσης σε ΦΕΚ ήταν ένας (1) μήνας.

Έκτοτε έχει παρέλθει διάστημα έξι (6) μηνών και ακόμα αναμένουμε την δημοσίευση σε ΦΕΚ της επέκτασης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κομοτηνής. Η πρωτόγνωρη καθυστέρηση που έχει προκύψει σχετικά με την έγκριση της επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως δημιουργεί έλλειμμα αξιοπιστίας και δυσχεραίνει την επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα στην πόλη της Κομοτηνής. Επιπλέον, η διαμορφωθείσα κατάσταση επιβραδύνει την ανάπτυξη της πόλης και κωλυσιεργεί την διεκπεραίωση μιας σειράς υποθέσεων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κος ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Που οφείλεται η πρωτοφανής καθυστέρηση στην έγκριση της επέκτασης του Σχεδίου Πόλεως Κομοτηνής;

2. Πότε θα δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κομοτηνής;

Ο ερωτών βουλευτής,
Αχμέτ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ


ΕΡΩΤΗΣΗ
Αρ. Πρωτ.: 693/17.10.2011

ΠΡΟΣ: Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

ΘΕΜΑ: Προγράμματα Ενίσχυσης Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη σε περιοχές όπως η Ροδόπη που προσδιορίζονται από χαμηλό βιοτικό επίπεδο. Το πρόβλημα αγγίζει νέους και νέες σε παραγωγική ηλικία και τους στερεί την δυνατότητα απορρόφησης στην αγορά εργασίας.

Τα Προγράμματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας αποτελούσαν ανέκαθεν ένα ουσιαστικό στήριγμα και αποκούμπι για πολλούς άνεργους συμπολίτες μας οι οποίοι είχαν τη διάθεση να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά με νέες, καινοτόμες επιχειρήσεις.

Ωστόσο, από την αρχή του 2011 παρατηρείται μία καθυστέρηση ως προς την προκήρυξη νέων προγραμμάτων από τον ΟΑΕΔ και πολλοί ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων αναμένουν την προκήρυξη για να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Επειδή η οικονομική συγκυρία δεν ευνοεί την ανάληψη ατομικής πρωτοβουλίας χωρίς να υπάρχει κάποιο κίνητρο, όπως η ένταξη σε επιδοτούμενο πρόγραμμα, κι επειδή ένα μεγάλο ποσοστό άνεργων συμπολιτών μου βρίσκονται σε αναμονή για την προκήρυξη προγραμμάτων, για όλους τους παραπάνω λόγους,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κος ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Θα προκηρυχθούν μέχρι το τέλος του 2011 Προγράμματα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας μέσω του ΟΑΕΔ για την ενίσχυση νέων επιχειρήσεων;

Ο ερωτών βουλευτής,
Αχμέτ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ