Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Ο Γ. Πεταλωτής στην έκθεση τοπικών προϊόντων


Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης επισκέφθηκε την έκθεση του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Ροδόπης


ΔEITE TI EKANE


Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ροδόπης, Γιώργος Πεταλωτής, επισκέφθηκε την έκθεση τοπικών προϊόντων του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011.

Ο κ. Πεταλωτής αφού ξεναγήθηκε στην έκθεση και συνομίλησε με τους παραγωγούς που συμμετείχαν, δήλωσε:

«Στις κρίσιμες, από πολλές απόψεις, μέρες που διανύουμε είναι παρήγορο να υπάρχουν στο Νομό Ροδόπης νέοι άνθρωποι οι οποίοι διαπιστώνοντας τον «πλούτο» που υπάρχει στην περιοχή μας βρήκαν τρόπους να τον αξιοποιήσουν μέσα από καλλιέργειες και προϊόντα που παράγονται από την πλούσια γη της Θράκης».

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, τόνισε πως με την επίσκεψη του στην έκθεση τοπικών προϊόντων του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας, δηλώνει τη στήριξη του στους ανθρώπους που αγωνιούν και δουλεύουν στην κατεύθυνση της προώθησης της παραγωγή τους, η οποία βελτιώνει τα εισοδήματα τους.

Παράλληλα, ανέφερε πως θα υπάρξει προσέγγιση και άλλων επαγγελματιών οι οποίοι σήμερα βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο και συνέχισε: Έχουμε χρέος ως τοπική κοινωνία να στηρίξουμε αυτούς τους παραγωγούς, να πληροφορηθούμε τις δράσεις τους, να τους δώσουμε δυνατότητες να εκθέτουν και να πωλούν τα προϊόντα τους, ώστε να γίνουν πόλος δύναμης για την περιοχής μας. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε τοπικά προϊόντα, θεσμοθετημένα τυποποιημένα και πιστοποιημένα όταν, μάλιστα, αυτό είναι το ζητούμενο.

O κ. Πεταλωτής, σημείωσε πως στη Ροδόπη και τη Θράκη υπάρχουν προϊόντα καθώς και μεγάλα περιθώρια να δραστηριοποιηθούν περισσότεροι επαγγελματίες ενώ χαρακτήρισε ως παραδείγματα επαγγελματισμού τους παραγωγούς, έτοιμους να ξεφύγουν από τα όρια της περιοχής αφού άλλωστε αυτό είναι και το ζητούμενο.

Τέλος, δήλωσε πως οι τοπικές δυνάμεις σε επίπεδο εκπαίδευσης, κοινωνίας, επαγγελματιών είναι αυτές που πρέπει να στηρίξουν αυτές τις προσπάθειες διότι είναι ωφέλιμες για όλους μας ενώ έκανε σαφές ότι το Καλάθι των Τοπικών Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, πρέπει να στελεχωθεί από ανθρώπους οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους και φυσικά έχουν τον πρώτο ρόλο στον γενικότερο σχεδιασμό ανάπτυξης που ακολουθεί η Κυβέρνηση.

.