Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση Μπαμπασίδη με αφορμή τις καταστροφές σε σχολεία

Με αφορμή τoυς βανδαλισμούς που συμβαίνουν στα υπό κατάληψη σχολεία, δείτε τι είπε ο Κομοτηναίος Συντονιστής του Τομέα Στρατηγικής του Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Με αφορμή τις καταστροφές που συμβαίνουν στα υπό κατάληψη σχολεία ο Συντονιστής του Τομέα Στρατηγικής του Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μπαμπασίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέσα στο καταθλιπτικό κοινωνικό περιβάλλον και στην δύνη της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, δεν έφτανε το γεγονός ότι εφέτος τα σχολεία μας στερούνται ακόμα και των αναγκαίων για την εύρυθμη λειτουργία τους και οι μαθητές στερούνται τα βιβλία τους, έρχονται να προστεθούν και περιστατικά ακραίας καταστροφικής μανίας, σε δημόσια κτιριακά συγκροτήματα, που απροστάτευτα βιώνουν συνθήκες πρωτόγνωρης βαρβαρότητας που εκδηλώνονται από κουκουλοφόρους πληγώνοντας την παιδεία και τον πολιτισμό μας.

Η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου. Οι τεράστιες καταστροφές που συμβαίνουν στα υπό κατάληψη σχολεία με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συνέβη στο 3ο Λύκειο Κομοτηνής είναι πρωτοφανές όχι μόνο για τα δεδομένα της ακριτικής πόλης αλλά προκαλούν δυσάρεστη έκπληξη σε όλο το πανελλήνιο. Οι ζημίες που προκλήθηκαν ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ σε ένα σχολείο, πλήρως ανακαινισμένο και εξοπλισμένο με σύγχρονες εκπαιδευτικές υποδομές, από χρήματα που αντλήθηκαν από ευρωπαϊκά κονδύλια του ΕΣΠΑ για την παιδεία.

Τέτοια χαρακτηριστικά γεγονότα αναδεικνύουν μια ακόμη προβληματική πλευρά του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Υπάρχουν ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, όπως ποια μέτρα λαμβάνονται για την ασφάλεια των σχολικών κτηρίων, προκειμένου να περιφρουρηθεί η δημόσια σχολική περιουσία, ποιες κινήσεις γίνονται για να βρεθούν και να πληρώσουν οι υπεύθυνοι, ειδικά σήμερα που και το κάθε ευρώ αξίζει διπλά, αλλά και να διασφαλιστεί το εκπαιδευτικό περιβάλλον και η προσωπική ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

.