Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Λεφτά στη μειονότητα για να φοράνε μαντίλα

Όλο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Παρασκευή και 13" για τη νέα ανοιχτή παρέμβαση της Άγκυρας στην Θράκη

               ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ


ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Δίνουν 800 ευρώ σε όποια οικογένεια υποχρεώνει το κορίτσι της να φοράει μαντίλα. Η Άγκυρα «ενισχύει» όσες οικογένειες σε Κομοτηνή και Ξάνθη φοράνε μαντίλα. Ειδική προσοχή δίνουν στις μαθήτριες των μειονοτικών σχολείων.

Οι ενισχύσεις εν είδει «υποτροφίας» που παρέχει το τουρκικό κράτος δείχνουν την πολυπλοκότητα της απροκάλυπτης επέμβασης στη μειονότητα της Θράκης. Είναι γνωστές οι παρεμβάσεις και η επιρροή που επιδιώκει να ασκεί στη μειονότητα το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. Το θέμα αυτό, όμως, η αποκάλυψη της «Π+13», δείχνει ότι η Άγκυρα προσπαθεί να αποξενώσει με κάθε τρόπο τη μειονότητα, προσπαθεί να την κρατήσει προσκολλημένη στην Τουρκία, παρεμβαίνοντας με τρόπο ωμό σε θέματα πίστης και ελεύθερης βούλησης.

Η κυβέρνηση και το κόμμα του Ερντογάν, που έχουν θρησκευτικά χαρακτηριστικά, ασκούν πολιτική μέσω θρησκευτικών αξιών.

Η πίεση που ασκείται από το τουρκικό κράτος στη μειονότητα σε ό,τι αφορά τη μαντίλα έχει πολλά επίπεδα. Πριμοδοτούνται όσες οικογένειες στέλνουν τα κορίτσια τους στο σχολείο με μαντίλα. Αντιθέτως, δέχονται πιέσεις και αντίποινα όσες οικογένειες δεν επιβάλλουν τη μαντίλα στα παιδιά τους.

Τα περιστατικά είναι πολλά αλλά για λόγους ευνόητους δεν θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε λεπτομέρειες. Πρόκειται σε κάθε περίπτωση για βάναυση καταπάτηση της ελεύθερης βούλησης Ελλήνων πολιτών που είναι και Ευρωπαίοι πολίτες.

Το θέμα δεν έχει αμιγώς ελληνικές προεκτάσεις, αλλά και ευρωπαϊκές. Σε όλη την Ευρώπη βλέπουμε αντιπαράθεση για το θέμα της μαντίλας. Στη Γαλλία, στο Βέλγιο, στη Μ. Βρετανία κ.ά. έχουν επιβληθεί χρηματικά πρόστιμα σε όσες γυναίκες θέλουν να κυκλοφορούν με μπούρκα, ακόμα και σε σχολεία. Υπάρχουν επιχειρηματίες μουσουλμάνοι οι οποίοι πληρώνουν το πρόστιμο προκειμένου να συνεχίσουν ακόμα και οι γυναίκες που δεν έχουν τα χρήματα να φοράνε μπούρκα και σε κλειστούς χώρους όπως είναι τα σχολεία.

Η πολιτική της Άγκυρας όμως στη Θράκη δεν έχει μόνο θρησκευτικά χαρακτηριστικά, Γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί με κάθε μέσον η μειονότητα όμηρος στις βλέψεις του τουρκικού κράτους.
Ο Ερντογάν δεν έχει κρύψει το ενδιαφέρον του για τη Θράκη συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων τουρκικών κυβερνήσεων. Οι απαιτήσεις της Άγκυρας ενισχύθηκαν από την τακτική της ελληνικής κυβέρνησης, κυρίως από τον πρόσφατο συμβιβασμό που έγινε ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και στους μειονοτικούς τον περασμένο Νοέμβριο ενόψει των περιφερειακών εκλογών. Ο Τούρκος πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γερμανία τις πρώτες μέρες του Μαρτίου, «κάρφωσε» τον Γ. Παπανδρέου ότι του υποσχέθηκε «προεκλογικά» (περιφερειακές εκλογές) ότι θα αναγνωρίσει το δικαίωμα να εκλέγονται μουφτήδες στη Θράκη. Αυτό που δεν είπε, αλλά υπονόησε ο Ερντογάν, είναι το αντάλλαγμα. Που ήταν να δοθεί γραμμή στο σκληρό πυρήνα της μειονότητας να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Έτσι εξηγείται και η νίκη του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Έτσι εξηγείται η προεκλογική συνάντηση του Σ. Ξυνίδη με τον ψευτομουφτή Ξάνθης που ήταν μια έμμεση αναγνώριση του ρόλου του.

Η Άγκυρα πιέζει την Αθήνα να επιτρέψει ένα μοναδικό καθεστώς στη Θράκη, τον ορισμό μουφτή μέσω εκλογών, κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία μουσουλμανική χώρα.


Πηγή:  http://www.paraskevi13.com/