Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ώρα κληρώσεων για κύπελλο Ελλάδας και Δ’ Εθνική

Κανονικά ξεκινά το
κύπελλο σε δυο εβδομάδες,
όπως και το Περιφερέιακό
Πρωτάθλημα σε δέκα ημέρες


ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΕΠΟ
ΤΙΣ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ;


Η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδος, που έχει καθυστερήσει πάνω από δυο μήνες, θα διεξαχθεί κανονικά. Μάλιστα, η πρεμιέρα του θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου, αν και τότε δεν θα έχει ακόμα οριστικοποιηθεί επισήμως ούτε καν η σύνθεση της Σούπερ Λίγκας (καθώς η επίσημη αντικατάσταση Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας από Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας δεν θα έχει γίνει πριν τις 19 του ίδιου μήνα).

Άμεση συνέπεια σε αυτήν την δικαστική εξέλιξη είναι να μην έχουν οριστικοποιηθεί ούτε οι συμμετοχές σε πιο μικρές κατηγορίες, γεγονός που δημιουργεί απορίες για το ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στην κληρωτίδα. Πάντως, η κλήρωση των πρώτων φάσεων της διοργάνωσης θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα (31 Οκτωβρίου), ενώ δεν αναμένεται σε αυτήν να συμμετάσχουν μεγάλες ομάδες.

Η καθυστέρηση λόγω των εκκρεμοδικιών επηρεάζει τη μορφή της διοργάνωσης. Συγκεκριμένα, οι οκτώ νοκ άουτ φάσεις παραμένουν, όμως όλοι οι αγώνες θα είναι μονοί, με εξαίρεση τους ημιτελικούς, όπου η πρόκριση για τον τελικό θα κρίνεται σε διπλά ματς.

Από εκεί και πέρα, το ΔΣ της ΕΠΟ αποφάσισε να διενεργηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής την προσεχή Πέμπτη (27 Οκτωβρίου), ενώ η πρεμιέρα ορίστηκε για την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα θα αγωνιστούν, μετά τους γνωστούς υποβιβασμούς τους από την Σούπερ Λίγκα, ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα – με την τελευταία να συμμετέχει στον πρώτο όμιλο, μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας.