Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Πίεση Ν.Δ. από κεντρικά για συνάντηση Κάλφα-Μωραίτη

Οσο πλησιάζουν οι εκλογές στα επιμελητήρια τόσο πιο έντονο θα είναι το παρασκήνιο

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΞΑΝΘΗΣ;



Την ύστατη προσπάθεια σύγκλισης μεταξύ Σ. Κάλφα-Σ.Μωραΐτη στο Επιμελητήριο, θα καταβάλει η τοπική ΝΟΔΕ προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα.

Όπως ανέφερε στο Δελτίο Eιδήσεων του Καναλιού 6 ο εκδότης της XanthiΝews Σταύρος Καρυπίδης, από τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας δόθηκε εντολή στην τοπική οργάνωση να καλέσει τους δύο επικεφαλής που προέρχονται από τη Ν.Δ., σε συζήτηση.

Η συνάντηση των δύο "μονομάχων" που έχουν προέλθει από τη διάσπαση του συνδυασμού της πλειοψηφίας στο Επιμελητήριο Ξάνθης πρόκειται να γίνει το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία της ΝΟΔΕ, πιθανότατα. Πρόθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μετά την πολυαναμενόμενη συνάντηση να υπάρξει μόνο ένας, ενωτικός, συνδυασμός για το Επιμελητήριο από την πλευρά της Ν.Δ..

Το εγχείρημα φαντάζει δύσκολο καθώς το αδιέξοδο μεταξύ των δύο πλευρών είναι δεδομένο και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί είναι ήδη πολύ ψυχρό και πολωτικό. Παραμένει άγνωστο αν η συνάντηση πραγματοποιηθεί τελικά και τι θα προκύψει από αυτήν καθώς οι περισσότεροι δεν δίνουν ιδιαίτερες πιθανότητες σύγκλισης.