Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Ξανθιώτης αρχιτέκτονας στο γήπεδο της AE Λεμεσού

Από το Skoda Ξάνθη Arena στην Κύπρο, για ένα γήπεδο που θα θυμίζει αυτά του Ολυμπιακού και της Μπάγερν Μονάχου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το γήπεδο της ΑΕΛ Λεμεσού δημιούργησε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο του Πέτρου Κονταρίδη. Ο Ξανθιώτης Αρχιτέκτονας βρέθηκε στην Κύπρο και σε συνέντευξη τύπου παρουσίασε το νέο γήπεδο της Κυπριακής ομάδας.

Την συνέντευξη άνοιξε ο πρόεδρος της ΑΕΛ Αντρέας Σοφοκλέους ο οποίος είπε: ” Έχουμε τα έγγραφα για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με την προκήρυξη των προσφορών. Ξεπεράσαμε όλους τους σκόπελους, εκδόθηκαν όλες οι άδειες. Σήμερα καλείται η πολιτεία να εκπληρώσει το θέμα με τα γήπεδα στην Λεμεσό. Το Τσίρειο έχει ημερομηνία λήξης και η Λεμεσός χρειάζεται ποδοσφαιρικό γήπεδο.”

Ο κύριος Κονταρίδης ο οποίος είπε ότι είναι μεγάλη τύχη που θα συνεργαστεί με την ΑΕΛ Λεμεσού και στην συνέχεια έκανε την παρουσίαση της μακέτας.

Η είσοδος του κόσμου θα γίνεται από την Δύση. Οι κερκίδες του Άρη και της ΑΕΛ θα είναι 8500 θέσεων. Η κερκίδα των φιλοξενούμενων οπαδών δεν θα επικοινωνεί με τις υπόλοιπες κερκίδες και η χωρητικότητα θα είναι 2650. Επίσης στους χώρους των κερκίδων θα υπάρχουν ιατρεία. Ο χώρος των VIP θα βλέπει προς την Λεμεσό. Εκτός από το εξωτερικό χώρο στάθμευσης το γήπεδο θα περιλαμβάνει και υπόγειο πάρκινγκ 100 θέσεων. Ο πρώτος φίλαθλος θα έχει απόσταση 50 cm από το γήπεδο. Το στέγαστρο αποτελείται από μεταλλική κατασκευή όπως και το περιμετρικό του γηπέδου όπου και θα γίνεται εναλλαγή των χρωμάτων των δύο ομάδων ανάλογα με το πια ομάδα θα αγωνίζεται. Το εστιατόριο των VIP είναι πρότυπο από το γήπεδο του Ολυμπιακού Πειραιώς και οι φωτισμοί του γηπέδου πρότυπο από το Aliance arena της Μπάγερν Μονάχου.

Ο κύριος Κονταρίδης τόνισε ότι το γήπεδο θα είναι τεσσάρων αστέρων και θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει αγώνες υψηλού επιπέδου.

Όσο αφορά το χρόνο για την ολοκλήρωση του ονείρου, θα χρειαστεί περίπου 18-20 μήνες.

δείτε την παρουσίαση του γηπέδου από το Πέτρο Κονταρίδη

 

 
 
Πηγή: http://www.xanthipress.gr/