Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Σύσκεψη στην Αθήνα για τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη

Πραγματοποιείται υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτη και με συμμετοχή των τεσσάρων βουλευτών, του περιφερειάρχη και των δημάρχων Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σαμοθράκης και Σουφλίου
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτη θα πραγματοποιηθεί αύριο στο υπουργείο, αναφορικά με τις εξελίξεις για τον αγωγό Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης.

Αφορμή είναι η θετική γνωμάτευση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, στις 3 Νοεμβρίου, σχετικά με την πληρότητα της Περιβαλλοντικής Μελέτης του αγωγού.

Οι ελληνικές Αρχές έχουν εγκρίνει την Προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων από τον περασμένο Ιούλιο και έχουν αποδεχθεί την πληρότητα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Στην αυριανή σύσκεψη στο υπουργείο έχουν κληθεί οι βουλευτές Έβρου, Γ. Ντόλιος, Όλγα Ρενταρή - Τέντε, Ε. Τσιαούση και Αλ. Δερμεντζόπουλος, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρ. Γιαννακίδης, και οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Σαμοθράκης και Σουφλίου, Ευ. Λαμπάκης, Παρ. Πατσουρίδης, Δ. Μουζάς, Γ. Χανός και Β. Πουλιλιός, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ, στη συζήτηση θα γίνει ανασκόπηση των εξελίξεων και θα εξεταστούν τα επόμενα βήματα για την πορεία του έργου.
.