Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Εγκρίθηκε η μελέτη για νέο κάθετο άξονα Ξάνθης - Βουλγαρίας

Εντάχθηκαν η παράκαμψη του Νευροκοπίου και η μελέτη του δρόμου Εχίνος - Δημόριο - Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013»

         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα από την 2η Κοινή Επιτροπή Καθοδήγησης, η οποία συνεδρίασε την Παρασκευή 18/11/2011 στη πόλη των Σερρών, η ένταξη του διασυνοριακού έργου «AccessNet» [Developing Quality Accessibility Networks for Creating a Common Future].

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 32.332.068,00 € περιλαμβάνει την υλοποίηση του Βορειοανατολικού τμήματος της παράκαμψης του Νευροκοπίου (συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευής της Γέφυρας στα Λευκόγια), ως μέρος του κάθετου άξονα Νευροκοπίου-Εξοχής, καθώς και της ολοκλήρωσης της μελέτης του κάθετου άξονα Ξάνθη-Σμίνθη (11 χλμ) , Σμίνθη-Εχίνος (11 χλμ), Εχίνος-Μελίβοια (8 χλμ) και Μελίβοια-Δημάριο-Ελληνοβουλγαρικά σύνορα (10 χλμ) ως μέρος του κάθετου άξονα Εχίνου-Ρουντοζέμ/Σμόλιαν.

Η θετικότατη αυτή εξέλιξη αποτελεί το επιστέγασμα των συντονισμένων προσπαθειών της Περιφέρειας ΑΜΘ διαμέσου του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και των αρμοδίων υπηρεσιών της να εντάξει το έργο σε επιχειρησιακό πρόγραμμα του Στόχου ΙΙΙ, αποδεσμεύοντας έτσι πόρους του ΕΣΠΑ για άλλα έργα της Περιφέρειας που δύνανται πλέον να υλοποιηθούν. Παράλληλα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα διασυνοριακά έργα που εντάχθηκε από την αρχή υλοποίησης του Προγράμματος. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη πρόταση συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία από το σύνολο 231 προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρόσκλησης.

.