Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Αναμένεται θυελλώδης συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης


Συνεδριάζει το απόγευμα
με 18 θέματα στην
ημερήσια διάταξή του

      ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ


Ιδιαίτερα έντονη αναμένεται ότι θα είναι η προσεχής συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, το απόγευμα της Δευτέρας. Και κύρια, αναμένεται ότι θα υπάρξουν σοβαρές διαφορές μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Το θέμα που έρχεται, ουσιαστικά με επείγουσα μορφή είναι αυτό της ΕΑΠΑΞ. Το 13ο θέμα της συνεδρίασης αφορά στην ενίσχυση της ΕΑΠΑΞ από το Δήμο Ξάνθης, μέσω της σύμπραξης με τη Σχολική Επιτροπή Β/Βάθμιας, προκειμένου να διασωθεί η επιχείρηση του Δήμου που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και προκαλεί μια σειρά από αρνητικές παρενέργειες.

Το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει το Δημοτικό Συμβούλιο είναι σοβαρό και, σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr, δεν φαίνεται να αποσπά για την ώρα τη συναίνεση των υπολοίπων παρατάξεων. Το θέμα της ΕΑΠΑΞ έχει αποτελέσει αρκετές φορές στο παρελθόν σοβαρή αιτία μεγάλων διαφωνιών μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης και, ενδεχομένως, για τη μείζονα αντιπολίτευση να αποτελεί ευκαιρία να κάνει λόγο για «δικαίωση» όσων έχουν αναφερθεί στο παρελθόν. Πάντως η κρισιμότητα του ζητήματος είναι μεγάλη και δεν αποκλείεται να υπάρξουν και επαφές μεταξύ των παρατάξεων, προκειμένου να ακτινογραφηθούν οι προθέσεις των συμβούλων.


Νέους εργαζόμενους-«φαντάσματα» καταγγέλλει ο Πούλιος

Παράλληλα, ένα άλλο θέμα που «χωρίζει» τις παρατάξεις είναι αυτό των εργαζομένων-«φαντάσματα». Μετά την αρχική επισήμανση του θέματος από το Νίκο Ανταμπούφη η δημοτική αρχή έχει υποσχεθεί να εκθέσει αναλυτικά ό,τι στοιχεία υπάρχουν για το ζήτημα. Όμως με ερώτησή της η παράταξη του Χρήστου Πούλιου, επαναφέρει το θέμα αλλά κάνει λόγο και για νέες περιπτώσεις εργαζομένων σε άλλα νομικά πρόσωπα και υπηρεσίες.

Όπως είναι λογικό, κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει νέες διαμάχες, στο πλαίσιο που ο κανονισμός θα επιτρέψει να υπάρξει ευρεία συζήτηση, ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης.


Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

01ο ΘΕΜΑ: Υποβολή λογαριασμών εσόδων –εξόδων για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού γ΄ τριμήνου του 2011 (Εισηγητής Δημήτριος Μπένης Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής)

02ο ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για την παραχώρηση τμήματος της κεντρικής πλατείας στο Σχολείο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Γενισέας της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. (Εισηγήτρια Ασηξαρίδου Παρθένα)

03ο ΘΕΜΑ: Λήψη απόφασης για την παραχώρηση τμήματος της κεντρικής πλατείας στο Σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΞΑΝΘΗΣ» (Εισηγήτρια Ασηξαρίδου Παρθένα)

04ο ΘΕΜΑ: Συγκρότηση επιτροπής Ελέγχου Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών (Εισηγήτρια Τσαπαδίκου Αικατερίνη)

05ο ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου Επαγγελματιών & Παραγωγών. (Εισηγήτρια Τσαπαδίκου Αικατερίνη)

06ο ΘΕΜΑ: Έγκριση ή μη της υπ’ αριθ. 21/2011 απόφαση του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης (Εισηγήτρια Τσαπαδίκου Αικατερίνη)

07ο ΘΕΜΑ: Έγκριση ή μη της υπ’ αριθ. 25/2011 απόφαση του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης (Εισηγήτρια Τσαπαδίκου Αικατερίνη)

08ο ΘΕΜΑ: Οικονομική ενίσχυση του συνδέσμου Σχολικών Επικουρικών Υποτροφιών Ν. Ξάνθης (Εισηγήτρια Τσαπαδίκου Αικατερίνη)

09ο ΘΕΜΑ: Έγκριση υποβολής πρότασης στο Ε.Π. «Μακεδονίας και Θράκης 2007-2013» στον άξονα προτεραιότητας 9 «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Αν. Μακεδονία- Θράκη» με τίτλο: «Βελτίωση των οδών σύνδεσης οικισμών της Δ.Ε. Σταυρούπολης Δήμου Ξάνθης με την αρι. 14 Εθνική οδό» προϋπολογισμού 1.440.000,00€ (Εισηγητής Παυλίδης Πέτρος)

10ο ΘΕΜΑ: Έγκριση υποβολής πρότασης στο Ε.Π. «Μακεδονίας και Θράκης 2007-2013» στον άξονα προτεραιότητας 9 «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Αν. Μακεδονία-Θράκη» με τίτλο: «Διαμόρφωση τμήματος της οδού Μιχαήλ Καραολή» προϋπολογισμού 160.000,00€ (Εισηγητής Παυλίδης Πέτρος)

11ο ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της 541/2011 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την προμήθεια ενός καινούργιου επιβατικού οχήματος. (Εισηγητής Πετρόπουλος Δημήτριος)

12ο ΘΕΜΑ: Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2011 (Εισηγήτρια Ταραρά Χρύσα)

13ο ΘΕΜΑ: Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ξάνθης, της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας εκπαίδευσης και ΕΑΠΑΞ Α.Ε. ΟΤΑ με τίτλο: «Επιστημονική και Τεχνική βοήθεια φορέων Δήμου Ξάνθης για Οικονομική και Περιβαλλοντική Ανάπτυξη»

14ο ΘΕΜΑ: Οριστική παραλαβή της μελέτης: «Γεωτεχνική-Γεωλογική έκθεση για την επέκταση οδού Σάρδεων από την οδό Περικλέους έως την οδό Εθελοντή Αιμοδότη» (Εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)

15ο ΘΕΜΑ: Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής παραλαβής του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΟΔΩΝ» εργολαβία: ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ (Εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)

16ο ΘΕΜΑ: Έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΜΒΟΥ ΟΔΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ» (Εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)

17ο ΘΕΜΑ: Έγκριση 1ου Α.Π. του έργου: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΘΟΡΩΝ & ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ» εργολαβία: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΙΑΣ ΟΔΩΝ» (Εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)

18ο ΘΕΜΑ: Έγκριση 2ου Α.Π. του έργου: «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» (Εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/