Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Σύσκεψη για την Κακοκαιρία στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

To συντονιστικό όργανο συνήλθε το πρωί της Δευτέρας υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης 
   ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ

To συντονιστικό όργανο της Περιφερειακής Ενότητας Ξανθης για την αντιμετώπιση των ένοτνων καιρικών φαινομένων συνήλθε το πρωί της Δευτέρας υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κώστα Κοκκολάκη.

Θέμα της σύσκεψης που έγινε ήταν η καθοδήγηση και ο συντονισμός μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων που συμμετείχαν, καθώς επίσης και των εθελοντικών οργανώσεων που συνδράμουν την προσπάθεια. Βασική προϋπόθεση είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων καθώς και η επάρκεια σε μέσα και προσωπικό.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ο συντονισμός θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, ενώ ζήτησε και από τους πολίτες να είναι μέρος αυτής της διαδικασίας με το να ενεργούν υπεύθυνα σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των αρχών.

Από την πλευρά του ο Φώτης Καραλίδης ανέφερε ότι η Π.Ε. Ξάνθης εκτός από τη γενική εποπτεία όλου του συντονισμού, μεριμνά και για την υποστήριξη των Δήμων, στα όρια των οποίων βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης σε περίπτώσεις κακακαιρίας. Υπενθυμίζεται ότι , σε ότι αφορά στους δρόμους όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, οι Δήμοι είναι υπεύθυνοι για όλες τις δημοτικές οδούς και το δίκτυο στα όρια κάθε Δήμου, η Π.Ε. Ξάνθης για όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, ενώ η Εγνατία Οδός ενεργεί αυτόνομα.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/