Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Απεβίωσε ο βιομήχανος Θωμάς Λαναράς

Το όνομα του επιχειρηματία συνδέθηκε με την κατάρρευση του Χρηματιστηρίου το 1999, την άνθιση δεκάδων εργαζομένων στην Θράκη αλλά και την ανεργία τους τα τελευταία χρόνια
      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Απεβίωσε την Δευτέρα σε ηλικία 54 ετών ο Θωμάς Λαναράς, ιδιοκτήτης της εταιρείας ΛΑΝΑΚΑΜ και πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Oμίλου ΚΛΩΝΑΤΕΞ.

Ηταν πατέρας τριών παιδιών και νοσηλευόταν με καρκίνο από τον περασμένο Μάρτιο.

Ο Θωμάς Λαναράς ήταν γιος του Χριστόδουλου Λαναρά, ιδρυτή της Κλωστοϋφαντουργίας Ναούσης και του Ομίλου Κλωνατέξ.

Το 1998 ανέλαβε ο ίδιος τα ηνία των επιχειρήσεων συνδέοντας ταυτόχρονα το όνομά του με την αλματώδη επέκταση του ομίλου αλλά και την θεαματική κατάρρευση που ακολούθησε. Η πορεία της επιχείρησης ταυτίστηκε με το «ράλι» του χρηματιστηρίου καθώς ο τότε επικεφαλής επιδόθηκε σε μπαράζ εξαγορών του κλάδου. Σύντομα ο όμιλος αντιπροσώπευε το 5% του κλάδου σε ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω του τεράστιου επενδυτικού ανοίγματος αλλά και των αλλεπάλληλων αυξήσεων κεφαλαίου.

Όμως όταν η κλωστοϋφαντουργία κατέρρευσε (σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο) λόγω του κινέζικου ανταγωνισμού ο όμιλος Κλωνατέξ ακολούθησε ανάλογη πορεία. Τα περισσότερα από τα εργοστάσια του ομίλου έχουν πλέον κλείσει ή υπολειτουργούν.


Πηγή:  http://www.tovima.gr/