Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Σε διάλυση το ΙΓΜΕ Ξάνθης, λόγω εφεδρείας. Σώζονται 4 στους 35 !


Σαρωτικές αναμένεται να είναι οι αποχωρήσεις στο Τοπικό Παράρτημα του ΙΓΜΕ, το οποίο ουσιαστικά οδηγείται σε διάλυση με την εφαρμογή της Εφεδρείας στο Δημόσιο
               ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ


Σαρωτικές αναμένεται να είναι οι αποχωρήσεις στο Τοπικό Παράρτημα του ΙΓΜΕ, το οποίο ουσιαστικά οδηγείται σε διάλυση με την εφαρμογή της Εφεδρείας στο δημόσιο.


Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε μιλώντας στο XanthiPress.gr, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΙΓΜΕ Βασίλης Αρβανιτίδης από τους 35 εργαζόμενους που βρίσκονται σήμερα στο ΙΓΜΕ της Ξάνθης, οι 31 θα αποχωρήσουν με εργασιακή εφεδρεία ή προσυνταξιοδοτικό καθεστώς! Οι συνέπειες αναμένεται να είναι δραματικές για το μεγαλύτερο Παράρτημα του ΙΓΜΕ στην Ελλάδα, που θα απομείνει με 4 μόλις υπαλλήλους, αφού οι Υπάλληλοι (Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και άνω των 50 όλοι) αποχωρούν αναγκαστικά, απογυμνώνοντας το τοπικό ΙΓΜΕ.


144 από τους 247 θα σωθούν σε όλο το ΙΓΜΕ

Συνολικά στο Ινστιτούτο εργάζονται 347 άτομα από τα οποία θα παραμείνουν μετά την εφεδρεία, μόλις 144 υπάλληλοι λόγω των αποχωρήσεων με εφεδρεία, προσυνατξιοδοτικό καθεστώς, συνταξιοδοτήσεις όσων θεμελιώνουν δικαίωμα μέσα στα όρια που έχουν καθοριστεί.


Εργαστήρια στην Ξάνθη έχουν συμβάσεις χιλιάδων ευρώ

Όπως αναφέρει ο Β. Αρβανιτίδης, προσπάθειες γίνονται για να διασωθεί ένα μέρος του προσωπικού, απόλυτα εξειδικευμένο με σπάνιες ειδικότητες που δεν μπορούν να βρεθούν ούτε καν στην ιδιωτική αγορά. Άλλωστε, όπως επισημαίνεται, στην Ξάνθη υπάρχουν διαπιστευμένα εργαστήρια που δεσμεύονται με μια σειρά από συμβάσεις με διάφορους φορείς, αποφέροντας έσοδα χιλιάδων ευρώ για το ΙΓΜΕ. Όλη αυτή η δομή διαλύεται, πρακτικά, με τις αποχωρήσεις στην Ξάνθη.
 
 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/