Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Διαμάχη Δήμου Ξάνθης και Εκδοτών για τις δημοσιεύσεις των δημοπρασιών

Η Νομική Υπηρεσία γνωμοδότησε ότι με βάση τη νομοθεσία η υποχρέωση εξαντλείται στην τοιχοκόλλησή τους και την ανάρτηση στο διαδίκτυο μέσω του "Διαύγεια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Έντονη διαμάχη μεταξύ δημοτικής αρχής και τοπικών εκδοτών προέκυψε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης για την υποχρέωση ή μη του Δήμου να δημοσιεύει τις δημοπρασίες των ακινήτων του Δήμου, με αφορμή τις δημοπρασίες μιας σειράς ακινήτων.

Ο Δημήτρης Μπένης, στη συνεδρίαση της Δευτέρας 28/11 ζήτησε την συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίες η οποία γνωμοδότησε ότι με βάση τη νομοθεσία η υποχρέωση του Δήμου για τους διαγωνισμούς των ακινήτων, εξαντλείται στην τοιχοκόλλησή τους και την ανάρτηση στο διαδίκτυο, όπως έπραξε ο Δήμος που τα ανάρτησε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και την ιστοσελίδα του Δήμου.

Από την πλευρά του ο εκδότης της XanthiNews Σταύρος Καρυπίδης, που παρέστη και πήρε το λόγο, ανέφερε ότι με βάση το αρ. 3 του Ν. 3548/2007 – που επικαλέστηκε ο νομικός σύμβουλος του Δήμου- η δημοσίευση σε τοπικές εφημερίδες είναι υποχρεωτική, ενώ πρόσθεσε ότι ο Δήμος Ξάνθης, επέλεξε να δημοσιεύσει μία μόνο από τις 7 δημοπρασίες που επρόκειτο να γίνουν, χωρίς να δικαιολογείται από κάπου. Ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπένης, μετά και από σχετική ερώτηση του Χρήστου Πούλιου υποστήριξε ότι η συνήθης πρακτική είναι να δημοσιεύονται μόνο τα σημαντικά ακίνητα.

Οι τοπικοί εκδότες ζήτησαν να καταγραφεί η ένστασή τους για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει δημοσίεση του σχετικού διαγωνισμού ενώ τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μια δεσμευτική απόφαση που θα ρυθμίζει τον τρόπο που θα χειρίζονται τα θέματα στο μέλλον.

Τέλος, στους 7 διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν βρέθηκαν ενδιαφέρομενοι μόνο για 2, οι οποίοι ήταν και οι μοναδικοί συμμετέχοντες, παίρνοντας τα σχετικά ακίνητα.



Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/