Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Πέντε δημιουργοί της Κομοτηνής ένωσαν τις δυνάμεις τους


Πραγματοποίησαν έκθεση χειροποίητων στην λέσχη Κομοτηναίων, που μάζεψε κόσμο από όλη την Θράκη αλλά ακόμα και από τη... Μύκονο

     ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Τελικά το χειροποίητο δεν έχασε ποτέ την πολύτιμη αξία του και γοητεύει πάντα το κοινό!

Αυτό τουλάχιστον αποδείχθηκε στην πρώτη έκθεση που διοργανώθηκε από πέντε δημιουργούς της Κομοτηνής, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και κάλεσαν τον κόσμο σε ένα ταξίδι δημιουργίας, μάθησης και νοσταλγίας!

Η έκθεση περιελάμβανε ζεστά πλεκτά, κατασκευές και δημιουργίες από ακατέργαστο μαλλί (φέλτ), γύψο, φελιζόλ. Επίσης χειροποίητα κοσμήματα, κεριά, έργα ζωγραφικής. Το κοινό ανταποκρίθηκε θερμότατα και επικράτησε το αδιαχώρητο στην ανακαινισμένη αίθουσα εκθέσεων στης Λέσχης Κομοτηναίων, καθώς ήρθε κόσμος από τους γειτονικούς νομούς της Θράκης(Ξάνθη, Έβρος), αλλά ακόμα και από Θες/νικη και ...Μύκονο, οι οποίοι δεσμεύθηκαν για διαφήμιση των δημιουργών της Κομοτηνής!

« Η ιδέα γυρόφερνε εδώ και αρκετό καιρό στο μυαλό μου. Ήρθα σε επαφή και με άλλους δημιουργούς της Κομοτηνής, όπου ανακάλυψα αρκετά διαμάντια και είμαι σίγουροι ότι είναι κι άλλοι. Θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να δείξουμε στον κόσμο τη δουλειά μας, αυτό που κάνουμε και αγαπάμε! Σίγουρα θα το ξανακάνουμε, αλλά αυτό θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα πριν το καλοκαίρι», μας είπε η δημιουργός Μαρία Βασιλάκη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τριήμερη διάρκεια της έκθεσης(18-19-20 Νοεμβρίου), πραγματοποιήθηκαν και εργαστήρια, όπου οι ενδιαφερόμενοι μυήθηκαν στα μυστικά των χειροποίητων δημιουργιών, του κοσμήματος, του πλεξίματος, των κατασκευών κ.α.

Από την πλευρά της η δημιουργός κοσμημάτων και χειροποίητων κεριών Φωτεινή Πασχαλίδου, εξέφρασε τη χαρά της για την ανταπόκριση του κόσμου και στάθηκε ιδιαίτερα στην αναλλοίωτη σχέση, μέσα στο χρόνο, που τελικά έχουμε για τα χειροποίητα μια μάλιστα σε πολύ προσιτές τιμές. «Νιώθουμε και εμείς την κρίση, γι' αυτό και διαθέτουμε τις δημιουργίες μας σε πολύ καλές τιμές».

ΥΓ: Τελικά η κρίση ενισχύει τη συνεργασία...Εξαιρετικό...Ήταν μόνο η αρχή!


Πηγή:  http://www.thrakinews.gr/