Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Αυτοκτόνησε ηλικιωμένος άντρας στην Αλεξανδρούπολη

Οι δικοί του άνθρωποι έπαθαν σοκ όταν αντίκρισαν νωρίς το πρωί τον 72χρονο κρεμασμένο στο υπόγειο του σπιτιού τους, στην περιοχή του πάρκου Αν. Θράκης

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με τραγικό τρόπο αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του ένας 72χρονος άντρας στην Αλεξανδρούπολη σήμερα το πρωί. Οι δικοί του άνθρωποι έπαθαν σοκ όταν αντίκρισαν νωρίς το πρωί τον ηλικιωμένο άντρα κρεμασμένο στο υπόγειο του σπιτιού τους που βρίσκεται σε πολύ κεντρικό σημείο της πόλης (περιοχή πάρκου Αν. Θράκης).


Τα αίτια που οδήγησαν τον αυτόχειρα σε αυτή του την πράξη παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Δραματικά είναι και τα στοιχεία στην Ελλάδα, καθώς οι αυτοκτονικές τάσεις εμφανίζονται αυξητικές, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επιστημονικός υπεύθυνος της τηλεφωνικής γραμμής «Παρέμβαση για την Αυτοκτονία 1018», (24ωρη λειτουργία πανελλαδικά με την εποπτεία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), που λειτουργεί στο πλαίσιο του Φορέα Ανάπτυξης και Κοινωνικού Κεφαλαίου για την Αντιμετώπιση του Κοινωνικού Αποκλεισμού «Κλίμακα», ψυχίατρος, Κυριάκος Κατσαδώρος, οι κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή για το οκτάμηνο του 2011 έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με το 2010, ενώ ένας στους τέσσερις καλούντες αναφέρει ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, επιβεβαιώνοντας ότι ο φαύλος κύκλος δυσκολιών που ισχυροποιείται από την οικονομική κρίση, λειτουργεί ως ένας από τους αποφασιστικούς παράγοντες αρνητικών επιπτώσεων στην ψυχική υγεία των ατόμων

Χαρακτηριστικά, οι κλήσεις στο 1018 για το έτος 2010 ξεπέρασαν τις 2500, ενώ ήδη στο οκτάμηνο του 2011 έχουν ξεπεράσει τις 5.000.

.