Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Και ψήφισμα του Δημ. Συμβουλίου Ξάνθης για το χαράτσι της ΔΕΗ

Υιοθετήθηκε ομόφωνα από πολες τις παρατάξεις η πρόταση των πολιτών που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ
ΛΕΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ


Το φάσμα της φτώχειας και της πείνας απλώνεται ραγδαία. Οι ουρές της ανεργίας επεκτείνονται. Οι μισθοί, οι συντάξεις, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα βρίσκονται στο απόσπασμα. Οι απανωτοί φόροι δεν αφήνουν τους πολίτες, - τους μισθωτούς, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες - να πάρουν ανάσα.

Αποκορύφωμα της φοροεισπρακτικής πολιτικής, ο νέος κεφαλικός φόρος για τα κτίσματα, το λεγόμενο χαράτσι της ΔΕΗ. Με όρους ωμού εκβιασμού και με την απειλή της άμεσης διακοπής ρεύματος χιλιάδες νοικοκυριά καλούνται να πληρώσουν εκατοντάδες ευρώ, τη στιγμή που δεν έχουν καν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Θεωρούμε απαράδεκτο, άδικο και κοινωνικά ανάλγητο τον φόρο αυτόν και ζητούμε να καταργηθεί. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι μέσο εκβιασμού για την είσπραξη φόρων.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συμπολίτες μας, τους παρέχουμε πολιτική, ηθική νομική υποστήριξη και απαιτούμε να μην κοπεί σε κανέναν το ρεύμα.

Το παρόν ψήφισμα να σταλεί στον κ. Πρωθυπουργό της Ελλάδας, στον κ. Υπουργό Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης , στον κ. Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, στον κ. Υπουργό Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (Κεντρικά γραφεία Διοίκησης) , και στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. (Τοπικό κατάστημα Ξάνθης ) και να δημοσιευθεί αδαπάνως στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

.