Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Ανατροπή δεδομένων στην Γ' Εθνική του μπάσκετ με την αποχώρηση της Καλλικράτειας

Πως επηρεάζει
αυτή η εξέλιξη την
πορεία στο πρωτάθλημα
του ΓΑΣ Κομοτηνή;

ΜΑΘΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Ανατροπή δεδομένων έχουμε στον 2ο όμιλο του Βορρά της Γ Εθνικής, καθώς το απόγευμα της Τετάρτης ο Κένταυρος Καλλικράτειας ανακοίνωσε την απόσυρση του από το πρωτάθλημα. Οι λόγοι σύμφωνα με τους ιθύνοντες του συλλόγου είναι η οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, αλλά και η μη καταβολή οποιοσδήποτε μορφής επιχορηγήσεων από την ΓΓΑ, τα δυο τελευταία χρόνια.


Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Μετά τη δήλωση του σωματείου ΑΣ Κένταυρος Καλλικράτειας ότι αποσύρεται από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών (2ος Όμιλος Βορρά), όλοι οι υπόλοιποι αγώνες του ματαιώνονται και κατακυρώνονται υπέρ των εκάστοτε αντιπάλων του με σκορ 20-0».


Η ανακοίνωση του συλλόγου που εξηγεί τους λόγους που πήραν την απόφαση:

«Μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στα γήπεδα της Γ΄ Εθνικής ,το ΔΣ του σωματείου ΑΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ , στην έκτακτη συνεδρίαση της 22 Νοε 2011 , αφού συνεκτίμησε την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί αφενός, εξαιτίας της κρίσης, αφετέρου, της μη καταβολής οποιοσδήποτε μορφής επιχορηγήσεων από την ΓΓΑ, τα δυο τελευταία χρόνια ,αλλά και αυτών ακόμη των οδοιπορικών 2010-2011, καθώς και τις προοπτικές που διαμορφώνονται μέχρι της λήξης της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012, αποφάσισε ομόφωνα την απόσυρση της συμμετοχής της ομάδας από την συνέχεια του πρωταθλήματος της Εθνικής κατηγορίας. Η διοίκηση του σωματείου πάντα είχε την φιλοσοφία ότι πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις απέναντι σε όλους με τους οποίους συνεργάζεται , είτε αυτοί είναι αθλητές , προπονητές γυμναστές κλπ . Αυτό το πετυχε με πολλές θυσίες των μελών του τα οποία έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό επί 6 συνεχή χρόνια από τότε που ιδρύθηκε το σωματείο.
Το Δ.Σ. ευχαριστεί την τεχνική ηγεσία της ομάδος, κκ Καραμουσαλίδη Γεώργιο και Μπακαλιάνη Σταύρο , για την άριστη συνεργασία επί δυο και πλέον χρόνια , που είχε σαν αποτέλεσμα τόσο την κατάκτηση υψηλών θέσεων στον βαθμολογικό πίνακα ,όσο και την καθιέρωση της ομάδας στο μπασκετικο γίγνεσθαι της περιοχής μας και όχι μονό.
Τους αθλητές που ακλούθησαν την ομάδα πιστεύοντας σε αυτήν ,βάζοντας πολύ ιδρώτα και κόπο για να είναι πάντα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και εύχεται καλή επιτυχία στην αθλητική και προσωπική τους ζωή. Είναι δε προς τιμή τους ότι μέσα σε κλίμα συναίνεσης και χωρίς ακρότητες προσπάθησαν και οι ίδιοι να βοηθήσουν ώστε να βρεθεί μια λύση . Προς τους αθλητές τα μέλη του ΔΣ αισθάνονται την υποχρέωση να ζητήσουν μια συγγνώμη για το ότι δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν τα κοινά σχέδια για την φετινή χρονιά . Πρέπει σε αυτό το σημείο να τονιστεί ότι η παρούσα εξέλιξη δεν έχει καμία σχέση (όπως θα ειπωθεί από κάποιους ), με τα αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών. Η διοίκηση πάντα πίστευε και πιστεύει στην άξια των παιχτών της και ήταν θέμα χρόνου να έρθουν οι νίκες .
Τους φιλάθλους της περιοχής που στάθηκαν κοντά ομάδα ως αρωγοί πολλές φόρες από το υστέρημα τους.
Το ΔΣ πιστεύει ότι ένας κύκλος έκλεισε όχι σίγουρα με τις καλύτερες συνθήκες και όλα τα μελή αναγνωρίζουμε τις ευθύνες μας . Όλοι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για να κρατήσουμε ζωντανό τον σύλλογο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε προσπαθώντας για το καλύτερο και δίνοντας πλέον όλο το βάρος στα τμήματα υποδομής που αποτελούν και το μέλλον .
Για το ΔΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καραμίτσιος Νικόλαος Σταύρου Πρόδρομος».



Αυτή η εξέλιξη σαφέστατα και επηρεάζει τον ΓΑΣ Κομοτηνή, καθώς στην ουσία διαγράφεται η μεγάλη εκτός έδρας νίκη που έκανε το συγκρότημα του Θανάση Χατζηνικολάου. Όλοι στον ιστορικό σύλλογο της Κομοτηνής ήλπιζαν σε απώλειες των ανταγωνιστών στην Χαλκιδική, ωστόσο πλέον κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως σε περίπτωση που ο ΓΑΣ είχε ηττηθεί δεν θα έπαιρνε πίσω τους βαθμούς, οπότε στην ουσία δεν χάθηκε τίποτα αλλά το κακό είναι ότι η Καλλικράτεια είχε παραδοσιακά δύσκολη έδρα. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί πως στις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός όλα λαμβάνονται υπόψιν και σίγουρα τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την μετακίνηση στην Χαλκιδική δεν επιστρέφονται... Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών, η Καλλικράτεια δεν θα είναι η μοναδική ομάδα που θα αποχωρήσει από τα πρωταθλήματα.

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/