Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Συσκεψη στην Αλεξανδρούπολη για τα έργα Υγείας στο ΕΣΠΑ

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου υπό την προεδρία του Αρη Γιαννακίδη και με παρουσία όλων των δημάρχων του νομού

     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Σύσκεψη με θέμα «Προγράμματα στον Τομέα της Υγείας – ΕΣΠΑ» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη και της Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Γεωργίας Νικολάου – Μαυρανεζούλη.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης και Σουφλίου, κ.κ. Ευάγγελος Λαμπάκης και Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Υποδιοικητής του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Ιορδάνης Ντόλας, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου Δημήτρης Λαζόπουλος, η εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Γιαννακίδης δήλωσε σχετικά «πραγματοποιήσαμε σήμερα την καθιερωμένη, τελική συνεδρίαση που κάνουμε με όλους τους τελικούς δικαιούχους για να εντατικοποιήσουμε τον ρυθμό εξέλιξης του ΕΣΠΑ, έργων δηλαδή που έχουν προαποφασιστεί και συναποφασιστεί ότι θα τύχουν της υποστηρικτικής χρηματοδότησης.

Αξιολογήσαμε την πορεία εξέλιξης των σημαντικών έργων που αφορούν στην υγεία στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου με κύριο στόχο να παρέχουμε αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες. Συγκεκριμένα τα έργα αφορούν στην ανακαίνιση του παλιού νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, ένα έργο προϋπολογισμού περίπου 3,5 εκατ. ευρώ όπου θα φιλοξενηθούν δομές ψυχικής υγείας, κέντρο αυτισμού, κέντρο αλτσχάιμερ, στη δημιουργία του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης, στις επεκτάσεις των Κέντρων Υγείας Φερών και Σουφλίου, στην προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, και μια σειρά από άλλες δράσεις.

Προσπαθούμε να συντονιστούμε με το κεντρικό Υπουργείο, ούτως ώστε να τρέξουν οι αδειοδοτήσεις όσον αφορά το κτιριολογικό πρόγραμμα, και η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Έβρου να προχωρήσει στις εκπονήσεις των σχετικών μελετών. Στα τέλη του μήνα θα κάνουμε μια ευρεία σύσκεψη παρουσία της 4ης ΥΠΕ, και φαίνεται πως το επιχειρησιακό σχέδιο που είχε συναποφασιστεί πριν 2-3 χρόνια, επιτέλους παίρνει τη μορφή της υλοποίησής του.»

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ανέφερε πως «στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο θέμα του ΕΣΠΑ και Υγεία έγινε αυτή η συνάντηση στην ΠΕ Έβρου, παρουσία του Περιφερειάρχη, της Διαχειριστικής αρχής, των δύο Δημάρχων, της Αλεξανδρούπολης και του Σουφλίου, των υπηρεσιακών παραγόντων. Έγινε μια προσπάθεια να δούμε πού υπάρχουν δυσκολίες, τι χρειάζεται να κάνει η Π.Ε. Έβρου και η ΠΑΜΘ, ούτως ώστε μέχρι το τέλος του έτους οι δυσκολίες να έχουν ξεπεραστεί και να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ για την ΠΕ σε θέματα υγείας.

Είναι γεγονός ότι γίνονται πάρα πολλά έργα στην περιοχή μας στα θέματα της υγείας. Θα επανέλθουμε εκ νέου με ευρεία σύσκεψη για να συζητήσουμε και να επιλύσουμε τις τυχόν εκκρεμότητες που θα έχουν προκύψει».

.