Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

ΓΑΣ έτοιμος... για Σκοπό. Με περίπατο κέρδισε την Καλαμαριά

Εύκολο απόγευμα είχε ο ΓΑΣ Κομοτηνή, ο οποίος επικράτησε του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 84-57 δείχνοντας πανέτοιμος ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης με τον Σκοπό στις Σέρρες την επόμενη Κυριακή

           ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εύκολο απόγευμα είχε ο ΓΑΣ Κομοτηνή, ο οποίος επικράτησε του Απόλλωνα Καλαμαριάς με 84-57 δείχνοντας πανέτοιμος ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης με τον Σκοπό στις Σέρρες την επόμενη Κυριακή. Οι παίχτες του Θανάση Χατζηνικολάου από το πρώτο κιόλας λεπτό είχαν τα ηνία στο σκορ, παίζοντας πολύ καλή άμυνα και έχοντας πολύ καλές επιλογές στην επίθεση. Αρκετοί ήταν θετικοί για τον ΓΑΣ, όπως ο Λεχούδης και ο Σταμπουλής που βοήθησαν σε άμυνα και επίθεση, ο πολύ καλός οργανωτικά Ντίνας, ο μαχητής Βαρλάς αλλά κορυφαίος ήταν ο Κοκορόγιαννης, που σημείωσε 20 πόντους δείχνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.


Νωθρό ξεκίνημα αλλά πολύ καλύτερη συνέχεια.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι αθλητές των δύο ομάδων μπήκαν μουδιασμένα, έχοντας άστοχες επιλογές στην επίθεση. Όταν ο ΓΑΣ πάτησε σταδιακά γκάζι, άρχισε να παίρνει τη διαφορά, την οποία και διεύρυνε συνεχώς. Ο Λεχούδης πήρε μπρος και η είσοδος του Κοκορόγιαννη έδωσε άλλη πνοή στην ομάδα , που σταδιακά άυξανε τη διαφορά.


Ένας Παυλίδης δεν φέρνει την Άνοιξη

Η Καλαμαριά στην ουσία στηριζόταν σε έναν μόνο παίχτη, τον πολύπειρο Γιώργο Παυλίδη, ο οποίος όμως δεν ήταν ικανός να κάνει τόσο μεγάλη ζημιά στον ΓΑΣ Κομοτηνή, που φέτος έχει καταφέρει να παίρνει σχεδόν από όλους κάτι. Αυτό μπορεί να μετουσιωθεί σε πόντους, σε καλές άμυνες και μαρκαρίσματα, σε ριμπάουντ αλλά ακόμα και σε πάθος . Ο Φετινός ΓΑΣ είναι ΟΜΑΔΑ!


Τυπική διαδικασία και η συνέχιση της παράδοσης

Ο ΓΑΣ στην ουσία καθάρισε το παιχνίδι από το τρίτο δεκάλεπτο, όταν και πήρε τη διαφορά ασφαλείας και πλέον αυτό που είχε απομείνει ήταν το τελικό σκορ. Για την ιστορία ο ΓΑΣ για ακόμα μία αναμέτρηση δέχθηκε τεχνική ποινή και συγκεκριμένα ο Μήτσου σε διαμάχη με αντίπαλο παίχτη.


Όρκος νίκης και σκληρής δουλειάς

Με το τέλος της αναμέτρησης, λίγο πριν το καθιερωμένο ¨Κομοτηνή¨ που φωνάζουν παίχτες και προπονητές του ΓΑΣ, ο Θανάσης Χατζηνικολάου ζήτησε από τους αθλητές του αυτήν την εβδομάδα να κάνουν υπερπροσπάθεια έτσι ώστε να είναι απολύτως έτοιμοι για το ντέρμπι με τον Ορφέα Νέου Σκοπού την επόμενη Κυριακή.


Ο έκτος παίχτης ήταν παρών

Παρότι το παιχνίδι ήταν εύκολο, ο ΓΑΣ για ακόμα μια αναμέτρηση είχε τη συμπαράσταση του κόσμου, ο οποίος αποτέλεσε τον έκτο παίχτη. Η εικόνα στις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου ήταν ενθαρρυντική , δείχνοντας πως ο κόσμος εκτιμά την προσπάθεια των αθλητών του ΓΑΣ.


MVP ο Κοκορόγιαννης

Ο Τάσος Κοκορόγιαννης πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, καθώς με την είσοδο του παρκέ ο ΓΑΣ πήρε τη διαφορά ενώ στο τέλος έδωσε ρεσιτάλ ευστοχίας πίσω από τη γραμμή των 6.75


Δεκάλεπτα: 20-8, 33-21, 60-36, 84-57

ΓΑΣ Κομοτηνή: Μεχμέτ Τσαούς, Μακρής 3(1), Βαρλάς 8, Σκεμπής, Λεχούδης 14(2), Ντίνας 9, Μήτσου 6(1), Ευθυμιάδης 1, Σταμπουλής 15, Βελή 8, Κοκορόγιαννης 20(3), Χαλήλ

Απόλλων Καλαμαριάς: Λεωνίδου 5(1), Καμήλαλης, Κάππος, Βλάχος 6, Δεληγιώργης 7(1), Καλτσίδης 8, Παπαδόπουλος Ηλ 6, Παπαδόπουλος Ν 2, Παυλίδης 21, Ραδίσης 2, Κουκουλίδης, Σταμπυολής


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Θόδωρος Σταμπουλής: Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως ήταν εύκολο το παιχνίδι, ωστόσο εμείς το κάναμε έτσι Ξεκινήσαμε νωθρά αλλά στη συνέχεια βελτιωθήκαμε. Δουλέψαμε καλά και πήραμε μία δίκαιη νίκη. Στόχος είναι η άνοδος αλλά κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο.

Τάσος Κοκορόγιαννης : Το παιχνίδι έπρεπε να το πάρουμε για να μείνουμε στον στόχο μας. Το κάναμε να μοιάζει εύκολο. Δουλέψαμε πολύ και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Η συνέχεια είναι δύσκολη, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ελπίζω στο τέλος να πάνε όλα καλά.


Τα αποτελέσματα:

ΓΑΣ Κομοτηνή - Απόλλων Καλαμαριάς 84-57

Αργοναύτης - Ορφέας Ν. Σκοπού 68-71

Δόξα Πεύκων - Μέγας Αλέξανδρος 73-56

Τιτάνες Δράμας - Ιωνικός Ιωνίας 66-73

Ελευθερούπολη - Μαντουλίδης 75-64

Κένταυρος Καλλικράτειας - Πευκοχώρι 0-20 (α.α.)


Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες):

ΓΑΣ Κομοτηνή 9

Δόξα Πεύκων 9

Ορφέας Ν. Σκοπού 9

Ιωνικός Ιωνίας 9

Τιτάνες Δράμας 8

Πευκοχώρι 8

Αργοναύτης 7

Ελευθερούπολη 7

Απόλλων Καλαμαριάς 6

Μ. Αλέξανδρος 5

Κένταυρος Καλ. 5
● Ο Κένταυρος Καλλικράτειας έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.


Η επόμενη αγωνιστική (6η, 04/12):

Ορφέας Ν. Σκοπού - ΓΑΣ Κομοτηνή

Μ. Αλέξανδρος - Αργοναύτης

Ιωνικός Ιωνίας - Δόξα Πεύκων

Τιτάνες Δράμας - Ελευθερούπολη

Πευκοχώρι - Μαντουλίδης

Ρεπό: Απόλλωνας Καλαμαριάς.

 
Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/