Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Μάθηση, τέχνη και πολιτισμός για το 3ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης

Η συγκινητική προσπάθεια των μαθητών, του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, συνεχίζεται, και μέσα από δυσκολίες που λύνονται βήμα- βήμα το σχολείο κάνει ότι καλύτερο μπορεί

                           ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Η συγκινητική προσπάθεια των μαθητών, του 3ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης, συνεχίζεται, και μέσα από δυσκολίες που λύνονται βήμα- βήμα το σχολείο κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την προώθηση της μάθησης, της τέχνης και του πολιτισμού της σχολικής του κοινότητας. «Τα προβλήματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγο καιρό, αντιμετωπίστηκαν, αφού δρομολογήθηκαν οι λύσεις από τις αρχές Νοέμβριου και το σχολείο βρίσκει το ρυθμό του» λέει στη «Γνώμη» ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Πέτρος Κωνσταντινίδης και προσθέτει: «αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κάτι που να μας δυσχεραίνει, σε σχέση με το διδακτικό προσωπικό ή με τα βιβλία, αφού και για τα δύο θέματα έχουν δοθεί λύσεις. Βεβαίως, λειτουργούμε με ιδιαιτερότητα, γιατί η σχολική μονάδα μας λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ με αποτέλεσμα τα έξοδα να είναι μεγάλα και να γίνονται περικοπές για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Επιπροσθέτως, οι σχολικές επιτροπές έχουν αλλάξει, αφού βρίσκονται στο Δήμο. Υπάρχει ακόμα αβεβαιότητα και μεταβατικό στάδιο και πολλά σχολεία αντιμετωπίζουν πρόβλημα μέχρι αύτη τη στιγμή»


Μάθηση Τέχνη και Πολιτισμός...

Η προσπάθεια που γίνεται στο Εσπερινό ΕΠΑΛ είναι διαφορετική από τα άλλα σχολεία, αφού, ενήλικες, συνταξιούχοι και άνθρωποι που επιμένουν στην ανάγκη για μάθηση και εκπαίδευση δίνουν κάθε μέρα «ραντεβού» στις αίθουσες του σχολείου. «Είναι μαθητές από 20 ετών μέχρι 55. Μιλάμε για ανθρώπους με οικογένειες, με υποχρεώσεις επαγγελματικές που προσπαθούν με έναν τρόπο που είναι συγκινητικός» λέει ο διευθυντής και προσθέτει: «Δημιουργήσαμε ένα άλλο πλαίσιο επικοινωνίας γιατί θέλουμε να δώσουμε και μια άλλη διάσταση, γι’ αυτό και το ονομάσαμε «Τέχνη και Πολιτισμός», με πολλές δραστηριότητες που συνδέονται με πολιτισμό. Έχουμε προγράμματα που τρέχουν, και νομίζω πως λειτουργούμε όσο καλύτερα μπορούμε στο δύσκολο πλαίσιο της σημερινής συγκυρίας» καταλήγει.


3Ο ΕΠΑΛ: τομείς και ειδικότητες:

Το 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Αλεξανδρούπολης διαθέτει τους παρακάτω τομείς και ειδικότητες:

•Μηχανολογίας – Ψυκτικών εγκαταστάσεων και κλιματισμού.

•Οχημάτων – Μηχανικών και ηλεκτρικών συστημάτων αυτοκινήτου.

•Δομικών Έργων - Σχεδιαστών δομικών έργων.

•Πληροφορικής - Υποστήριξης συστημάτων, εφαρμογών & δικτύων Η/Υ.

•Οικον. & Διοικ. Υπηρεσιών - Υπαλλήλων διοίκησης και οικονομικών υπηρεσιών.

•Υγείας Πρόνοιας - Βοηθών νοσηλευτών.


Μπορούν να εγγραφούν στην Β` τάξη του εσπερινού ΕΠΑΛ όσοι έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στο Λύκειο ή σε ισότιμα προς αυτό σχολεία χωρίς να παρακολουθούν μαθήματα γενικής παιδείας.

Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα:

•Να λάβουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

•Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα τμήματα και στις σχολές των Ανωτέρων και Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

•Να εγγράφονται στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής κατάρτισης.



Πηγή:  http://www.gnomionline.gr/