Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ξεκινούν τα σεμινάρια για τους αποφοίτους της ΕΠΑΘ

Tο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων φέρνει στη Δυτική Θράκη του συγγραφείς των βιβλίων που διδάσκονται στα μειονοτικά σχολεία

          ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ;

Tο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων φέρνει στη Δυτική Θράκη του συγγραφείς των βιβλίων που διδάσκονται στα μειονοτικά σχολεία για να παραδώσουν σεμινάρια στους δασκάλους-αποφοίτους της ΕΠΑΘ.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων, γνωστό και ως «Πρόγραμμα Φραγκουδάκη», στα πλαίσια της συνεργασίας του με το σύλλογο δασκάλων αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ) των Ν. Ροδόπης - Έβρου και το σύλλογο δασκάλων αποφοίτων της ΕΠΑΘ του Ν. Ξάνθης, φέρνει σε Ξάνθη και Κομοτηνή, τους συγγραφείς των τουρκικών βιβλίων που διδάσκονται στα πλαίσια της τουρκικής διδακτέας ύλης, με σκοπό να παραδώσουν σεμινάρια.

Στα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν υπό το συντονισμό του επικεφαλής του τομέα τουρκικών του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων, κου Ηρακλή Μήλλα, θα συμμετάσχουν εκ Τουρκίας, έξι συγγραφείς βιβλίων, οι οποίοι και θα προσφέρουν πληροφορίες σχετικά με τα βιβλία που ετοίμασαν για τους δασκάλους-αποφοίτους της ΕΠΑΘ.

Τα σεμινάρια σε Κομοτηνή και Ξάνθη θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα, στις 15 Δεκεμβρίου και θα λήξουν στις 17 Δεκεμβρίου. Στα τριήμερα σεμινάρια θα συμμετάσχουν συνολικά έξι εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί 4 για τα βιβλία τουρκικών και 2 για τα βιβλία μαθηματικών.

Στα σεμινάρια που θα αρχίσουν σε Ξάνθη και Κομοτηνή αναμένεται να συμμετάσχουν οι 200 εγγεγραμμένοι απόφοιτοι ΕΠΑΘ του συλλόγου Κομοτηνής-Έβρου και αντίστοιχα οι 180 της Ξάνθης.

Τα σεμινάρια θα παραχωρούνται τμηματικά σε εξηνταμελείς ομάδες. Θα ξεκινήσουν την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00 και θα τελειώσουν το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου, στις 14:00.

Οι συγγραφείς τω βιβλίων που χρησιμοποιούνται στη διδακτέα ύλη των τουρκικών, θα παραδώσουν συνολικά 80 ώρες σεμιναρίων σε συνολική περίοδο τριών ημερών.

 
Πηγή:  http://www.azinlikca.net/