Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ποιο ΚΤΕΛ της Θράκης παρέχει ατομικές τηλεοράσεις και δωρεάν ασύρματο ίντερνετ;

Οι υπηρεσίες υψηλού επιπέδου παρέχονται εντελώς δωρεάν μέσα από το λεωφορείο αλλά αφορούν μόνο τα δρομολόγια για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

     ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ




Άλλη μια νέα υπηρεσία από του ΚΤΕΛ Ροδόπης είναι προσβάσιμη στους πολίτες. Η εγκατάσταση WiFi ίντερνετ είναι πια γεγονός. Εδώ και ένα μήνα λειτουργεί η υπηρεσία και δεν αφορά το κτίριο του ΚΤΕΛ, αλλά στα λεωφορεία που εκτελούν τα δρομολόγια προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η πρωτοποριακή κίνηση των ανθρώπων του ΚΤΕΛ απευθύνεται κυρίως στους νέους, με σκοπό να απολαύσουν τα μακρινά τους ταξίδια, από και προς, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιβατών του ΚΤΕΛ είναι φοιτητές και αυτός ήταν ο λόγος που μας οδήγησε σε αυτή την απόφαση, είπε ο μέτοχος της επιχείρησης Χουσεΐν Ερτζάν, ο οποίος και τόνισε ότι το διαδίκτυο παρέχεται εντελώς δωρεάν καθ΄όλη τη διάρκεια του ταξιδιού προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και πίσω στην Κομοτηνή. “Οι επιβάτες δεν έχουν παρά να ζητήσουν τον κωδικό πρόσβασης από τον οδηγό του λεωφορείου, και με τη χρήση των υπολογιστών τους ή με τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας, έχουν άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο”. Είμαστε το μοναδικό ΚΤΕΛ που προσφέρει αυτή την υπηρεσία, είπε ο κ. Ερτζάν και αναφέρθηκε στην ικανοποίηση που εκφράζουν οι επιβάτες, όταν αντικρίζουν το σήμα WiFi ίντερνετ, ανεβαίνοντας στα λεωφορεία, που παρέχουν την υπηρεσία.

Ατομικές τηλεοράσεις σε 4 λεωφορεία του ΚΤΕΛ

Η πρωτοπορία δε σταματά εδώ, για το ΚΤΕΛ της Ροδόπης, αφού τοποθετήθηκαν ατομικές τηλεοράσεις με ακουστικά μίας χρήσης στα λεωφορεία, που εκτελούν μακρινά δρομολόγια. Το πρόγραμμα ξεκίνησε πιλοτικά και αφορά προς το παρόν τέσσερα λεωφορεία των γραμμών Θεσσαλονίκης και Αθήνας και αναμένεται να επεκταθεί και στα υπόλοιπα. Οι επιβάτες μπορούν να επιλέξουν να παρακολουθήσουν ταινίες ή και μουσικά προγράμματα, μέσα από ένα ειδικό πακέτο που εξασφάλισε το ΚΤΕΛ Ροδόπης γι’ αυτό το σκοπό. “Ο πελάτης κάθεται στο κάθισμα του, φοράει τα ατομικά του ακουστικά, τα οποία είτε τα κρατάει είτε τα πετάει μετά και επιλέγει να δει το πρόγραμμα της τηλεόρασης”. Μάλιστα το ΚΤΕΛ αποφάσισε τα βραδινά δρομολόγια από και προς την Αθήνα να εκτελούνται μόνο με τα λεωφορεία που διαθέτουν αυτό το σύστημα. Μέσω του ίδιου συστήματος, οι επιβάτες μπορούν να παίξουν και ηλεκτρονικά παιχνίδια, όπως θα έκαναν μπροστά από την τηλεόραση του σπιτιού τους. “Θέλουμε να έχουμε μία καλή εικόνα, επειδή ακριβώς απευθυνόμαστε σε νέο κόσμο, να διαφημίσουν την περιοχή μας και εμάς με τα καλύτερα λόγια. Θέλουμε να σβήσουμε την παλιά εικόνα του ΚΤΕΛ, που όταν άκουγε ο κόσμος για λεωφορεία, κουραζόταν μόνο στη σκέψη ότι θα ταξιδέψει τόσες πολλές ώρες”. Γρήγορη εξυπηρέτηση, υπηρεσίες και ποιότητα είναι αυτό που προσφέρουμε, είπε ο κ. Ερτζάν αναφέροντας μάλιστα ότι το ΚΤΕΛ πραγματοποιεί και εξπρές δρομολόγια προς της Θεσσαλονίκη, στα οποία “η πόρτα κλείνει στην Κομοτηνή και ανοίγει στη Θεσσαλονίκη”. Και επειδή το ΚΤΕΛ της Ροδόπης δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες επιχειρήσεις, ανταγωνίζεται ακόμα και τις υπηρεσίες που βλέπουμε να προσφέρονται σε αεροπορικά ταξίδια. Στο πλαίσιο αυτό στα μακρινά δρομολόγια προσφέρει, νερό και κάποιο σνακ στους επιβάτες.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/