Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς ταξί στην Ξάνθη οι σχολικές μεταφορές το νέο έτος

Κανονικά θα συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς οι ιδιοκτήτες λεωφορείων, όχι όμως και οι αυτοκινητιστές των ταξί

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ...


Σοβαρό είναι πλέον το ενδεχόμενο τη νέα χρονιά να μην ξεκινήσουν οι σχολικές μεταφορές από τα ΤΑΞΙ της Ξάνθης.

Όπως έγινε γνωστό από τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, η διαδικασία των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους 4 Δήμους της περιοχής κρίνεται ασύμφορη λόγω του χαμηλού κόστους που προβλέπεται και δεν συμμετέχουν. Πιο συγκεκριμένα οι προκηρύξεις των διαγωνισμών για τις σχολικές μεταφορές βασίζεται στη νέα ΚΥΑ των συναρμόδιων Υπουργείων και το νέο μαθηματικό τύπο. Όπως αναφέρει στο XanthiPress.gr ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Ξάνθης Βασίλης Γεωργιάδης ο υπολογισμός που αφορά ΤΑΞΙ καθιστά ασύμφορη την ανάληψη του μεταφορικού έργου από τα ΤΑΞΙ Ξάνθης.


Συμφωνία με Καραλίδη για την τρέχουσα χρονιά

Σε ότι αφορά στην τρέχουσα χρονιά, όπως έγινε γνωστό τόσο από τον Αντιπεριφεριεάρχη Φώτη Καραλίδη και τους ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε συνάντηση, στην οποία κατέληξαν σε συμφωνία για επιπλέον μείωση κατά 10% του αντιτίμου για τις μεταφορές που βρίσκονται σε εξέλιξη και ανήκουν στη δικαιοδοσία της Αντιπεριφέρειας μέχρι 31-12-11. Έτσι η μεταφορά των μαθητών συνεχίζεται μέχρι το τέλος της χρονιάς και το πιθανότερο είναι, τη νέα χρονιά να δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα.

Σύμφωνα με το Βασίλη Γεωργιάδη στις σχολικές μεταφορές συμμετέχουν 55 ΤΑΞΙ και Αγοραία της Ξάνθης, τα οποία μεταφέρουν περισσότερα από 100 παιδιά σε σχολεία της Ξάνθης, κάποια ακόμη και από άλλους νομούς. Ανάμεσά τους βρίσκονται και πάνω από 50 παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία μετακινούνται αποκλειστικά με ΤΑΞΙ.

Κανονικά τα λεωφορεία
Χωρίς πρόβλημα θα συνεχιστούν οι μετακινήσεις της μεγάλης μάζας των μαθητών με το ΚΤΕΛ και τα Αστικά καθώς οι μειώσεις που υπόκεινται με τη νέα ΚΥΑ τα λεωφορεία είναι ανεκτές και έτσι οι ιδιοκτήτες συμμετέχουν κανονικά στους διαγωνισμούς.

 
 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/