Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Νίκη με 1-0 της Skoda επί του Πανιωνίου στα Πηγάδια

Κατά Μαρκο(φσκι)
Ευαγγέλιο …και χαράς
ευαγγέλια στην Ξάνθη!

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Με το έκτο γκολ του Μάρκο Μαρκόφσκι στη Σούπερ Λίγκα, η SKODA επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου -των 17 Ελλήνων και του Σκέμπρι…- στα Πηγάδια και επιστρέφοντας στις νίκες, «σκαρφάλωσε» στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας!

Κακοί οι -ελλιπέστατοι- φιλοξενούμενοι, με τους πιτσιρικάδες, όμως, που χρησιμοποίησε ο Μάντζιος να δείχνουν ενθουσιασμό, που, ίσως, πάντως, να μην αρκεί ενόψει του δύσκολου 2012 για την ομάδα της Νέας Σμύρνης…

Για τη SKODA Ξάνθη, ο Βιβιανί κάθισε κάτω από τα γκολπόστ. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Στάσιακ και Βάλλας, δεξί μπακ ο Μπέρτος και αριστερό ο Κομεσίδης. Στον άξονα έπαιξαν οι Μάνταλος και Ντάνι, με τον Βασιλακάκη σε πιο ελεύθερο ρόλο, μπροστά τους. Στις πτέρυγες ήταν οι Μαρσελίνιο και Πόι και στην κορυφή ο Μαρκόφσκι. Στον αντίποδα, ο Πανιώνιος είχε στο τέρμα τον Σιδεράκη. Τα δύο στόπερ ήταν οι Μπούζας και Αυλωνίτης, δεξί μπακ ο Πετκάκης και αριστερό ο Κούρντι. Στη μεσαία γραμμή βρίσκονταν οι Αναστασόπουλος, Σάμαρης και Σκέμπρι, στα χαφ οι Γουνδουλάκης και Ρόκας και μοναδικός προωθημένος ο Κολοβός.

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς: με τον -αναμενόμενο- ενθουσιασμό (που φάνηκε πως, προς το παρόν, τουλάχιστον, δεν αρκεί) οι πιτσιρικάδες του Πανιωνίου, με τη θέληση για επιστροφή στις νίκες… ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους οι Ακρίτες. Όλα αυτά, όμως, για κάνα πεντάλεπτο. Στη συνέχεια, κοντέψαμε να… κοιμηθούμε! Μόνο το γκολ του Μαρκόφσκι, το οποίο και έκρινε, τελικά, την αναμέτρηση, στο 26', στάθηκε ικανό να μας… ξυπνήσει, κάπως! Ο Μαρσελίνιο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Σέρβος, με μία, αν μη τι άλλο… περίεργη, ψηλοκρεμαστή, αλλά και άπιαστη, κεφαλιά, νίκησε τον, ανήμπορο να αντιδράσει, Σιδεράκη και άνοιξε το σκορ! Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45' και με τρόπο… καρμπόν, η Ξάνθη παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν ο Μαρσελίνιο έβγαλε τη σέντρα (πιο όμορφη από εκείνη του γκολ) από αριστερά, ο Μαρκόφσκι βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, πλάσαρε με υπερένταση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι.

Ο Πανιώνιος προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να πιέσει και -τουλάχιστον- να διεκδικήσει το γκολ της ισοφάρισης. Αλλά για λίγο… Οι Ακρίτες ανέλαβαν γρήγορα και πάλι την πρωτοβουλία, είχαν τις ευκαιρίες (δύο τον αριθμό) να «καθαρίσουν» τη νίκη, αλλά δεν κατάφεραν να αποβάλλουν το -όποιο- άγχος τους δημιούργησε η -όποια- πίεση των «κυανέρυθρων» προς το τέλος του ματς. Κράτησαν, όμως, εύκολα το 1-0, επιστρέφοντας στις νίκες και «σκαρφάλωσαν» στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, βάζοντας από κάτω, με δύο, έστω, παιχνίδια περισσότερα, τον Ατρόμητο.
SKODA Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Κομεσίδης (77' Σταθάκης), Βάλλας, Στάσιακ, Βασιλακάκης, Ντάνι, Μαρσελίνιο (63' Βλαχοδήμος), Μάνταλος (55' Φλίσκας), Πόι, Μαρκόφσκι. Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Καζάκης, Νταρμπιόν, Σουάνης.

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Αυλωνίτης, Κολοβός, Πετκάκης, Σάμαρης, Αναστασόπουλος, Κόρντι, Ρόκας (89' Βλάχος), Γουνδουλάκης (83' Ντούνης), Σκέμπρι, Μπούζας (68' Σταυροθανασόπουλος). Στον πάγκο: Ανέστης, Κούρος, Σταμάτης.

.