Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Εντονο παρασκήνιο για τις καρέκλες στο Επιμελητήριο Ροδόπης

Παρεμφερές παιχνίδι με αυτό που παίχτηκε με τους μειονοτικούς στην Ξάνθη ενδέχεται να δούμε μεθαύριο και στην Κομοτηνή

    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Όλες οι μεγάλες συμφωνίες, για τις καρέκλες γίνονται.


-Έτσι οι πέντε μειονοτικοί υποψήφιοι στο επιμελητήριο Ξάνθης που ελέγχονται από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον νεοδημοκράτη Στέλιο Μωραϊτη για να εκλεγεί πρόεδρος και για να αποφύγουν τον συνασπισμό του δευτέρου με τον τρίτο υποψήφιο που ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ.

-Το ανερχόμενο λοιπόν αστέρι της μειονότητας, ο κ.Ιρφάν Χατζηγκένε, παραμερίζοντας τον πρόεδρο του συνδυασμού του κ. Αθανασιάδη Γιάννη, που ήδη παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας, γίνεται αντιπρόεδρος από το πουθενά με την συμφωνία κυρίων που έγινε.

-Φέρνοντας πακέτο τους έξη πλέον μειονοτικούς συμβούλους μετά την παραίτηση του αρχηγού τους στον νέο πρόεδρο.

-Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ.Ιρφάν Χατζηγκένε είχε παίξει το γνωστό παιχνίδι λίγο πριν τις εκλογές στον Άρη Γιαννακίδη παίρνοντας τους συμβούλους του και φεύγοντας από τον συνδυασμό του δύο ημέρες πριν την κατάθεση των ψηφοδελτίων.

-Και έτσι έγινε ο κυρίαρχος του παιχνιδιού στην Ξάνθη, που με το 25% που διαθέτει μειονοτικό πληθυσμό έφερε 8 μουσουλμάνους συμβούλους στο δεκαπενταμελές συμβούλιο.

-Με τον Σωκράτη Ξυνίδη και τον Παναγιώτη Σγουρίδη να χάνουν τον ύπνο τους από τις κουτοπονηριές του Τσετίν, που χρησιμοποιεί ως όχημα το ΠΑΣΟΚ όταν τον συμφέρει και κατηγορεί το κόμμα του πάλι για τον ίδιο λόγο.


Στην Κομοτηνή γίνεται ένα διαφορετικό παιχνίδι με παρόμοια όμως χαρακτηριστικά.

-Η πλειοψηφία των μουσουλμάνων συμβούλων που ελέγχει το μεγαλύτερο ποσοστό του διοικητικού συμβουλίου, συνασπίζεται και διεκδικεί πλέον όλες τις θέσεις εκτός βέβαια του προέδρου που έχει ήδη εκλεγεί από πριν και του ταμία γιατί τα οικονομικά σε μια τέτοια εποχή είναι δύσκολη υπόθεση και το αποφεύγουν

-Έτσι μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου που θα γίνουν οι αρχαιρεσίες, το αλισβερίσι παρασκηνιακά δίνει και παίρνει.

-Και δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει ούτε την δύναμη που κατέχουν, αλλά ούτε και τον άτυπο συνασπισμό όλων των μειονοτικών και των δύο παρατάξεων.

-Προετοιμάζοντας το κλίμα για αυτόνομη κάθοδο προφανώς στις επόμενες εκλογές.

-Δεν θέλουμε να διαχωρίσουμε βέβαια τους επαγγελματίες σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, αλλά οι πρακτικές πολλές φορές που χρησιμοποιούνται με κριτήριο πρώτα το θρήσκευμα και μετά το καλό του επιμελητηρίου, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.

-Εξάλλου για το καλό του επιμελητηρίου θα ήταν φρόνιμο να επιλέγονται άξια στελέχη ασχέτως θρησκεύματος αλλά δυστυχώς η επανεκλογή κάποιων που θέλουν να ελέγχουν τα πάντα ανοίγει συνήθως την όρεξη και τον δρόμο σε τέτοιες περίεργες συμφωνίες για να ικανοποιούν την ψηφοθηρική τους βάση.

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/