Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Οριστικό τέλος στη Diana με αίτηση πτώχευσης

Κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ξάνθης, ενώ πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία των εργαζομένων

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με την αίτηση πτώχευσης που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο, έκλεισε ένα κεφάλαιο 30 ετών για την Χαρτοποιία Θράκης.

Ο δικηγόρος της εταιρίας Χουρμούζης Χουρμουζέλης κατέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Πρωτοδικείο Ξάνθης, την αίτηση πτώχευσης για λογαριασμό της Χαρτοποιίας Θράκης, όπως αναμενόταν τις τελευταίες μέρες.

Έξω από τα δικαστήρια της Ξάνθης συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι της εταιρίας που διαμαρτύρονται για την απόφαση καθώς και για τη στάση της εργοδοσίας. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των Εργαζομένων Θεμιστοκλής Στράτος, ήλπιζαν μέχρι και την τελευταία στιγμή ότι είναι δυνατόν να διασωθεί η εταιρία αλλά πλέον όλα έχουν τελειώσεις.


«Ο Βασιλιάς του χαρτιού»

Άφησαν αιχμές για τον ιδιοκτήτη Πάνο Ζερίτη και δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός ότι μόλις την προηγούμενη Κυριακή έδινε συνέντευξη σε Εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι είναι «ο βασιλιάς του χαρτιού» υπερτονίζοντας την προσφορά της οικογένειάς του και επικαλέστηκε καλή σχέση με τους εργαζόμενους.


«Ο Ζερίτης δεν δέχτηκε να μας δεί»

Διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι πρόσφατα επισκέφθηκε την Ξάνθη με επιχειρηματίες και δεν δέχτηκε να δει τους εργαζόμενους αλλά ούτε και να περάσουν την πύλη του εργοστασίου. Τέλος, οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν αν μετά τη διακοπή λειτουργίας της Diana η παραγωγική δραστηριότητα μεταφερθεί σε άλλη χώρα.


 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/