Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Αναστατώνουν το Δήμο Ξάνθης οι νέες περιπέτειες Αγκόρτζα στην ΑΝ.ΞΑ.

Ερήμην του Δημάρχου και του Δήμου προχωρεί σε συνεργασία με άλλους μετόχους για την κατάθεση αίτησης ορισμού διοίκησης Πρωτοδικείου στην Αναπτυξιακή
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Σοβαρή αναταραχή τόσο στην Αναπτυξιακή αλλά, κυρίως, στο Δήμο Ξάνθης προκύπτει από τις πρόσφατες ενέργειες διαφόρων παραγόντων.

Κύριο πρόβλημα που φαίνεται να υπάρχειι είναι αυτό της συμπεριφοράς του Δημοτικού Σύμβουλου Απόστολου Αγκόρτζα, ο οποίος ερήμην του Δημάρχου και του Δήμου προχωρεί σε συνεργασία με άλλους μετόχους για την κατάθεση δικόγραφου-αίτησης ορισμού διοίκησης Πρωτοδικείου στην Αναπτυξιακή Νομού Ξάνθης ΟΤΑ Α.Ε.



Πιο συγκεκριμένα, μετά την εκφρασμένη πλέον βούληση της πλειοψηφίας των μετόχων της Αναπτυξιακής, δηλαδή των 4 Δήμων, να διακόψουν τη λειτουργία της Αναπτυξιακής Νομού Ξάνθης και την αντίρροπη κίνηση με την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ξάνθης για διατήρησή της, οι κινήσεις του Αντιδημάρχου του Δήμου, που εκπροσωπεί το 9% από το σύνολο των μετοχών που κατέχει ο Δήμος της Ξάνθης, προκαλούν αντιδράσεις.



Τι συμβαίνει με τους αυτοδιοικητικούς



Σε δήλωσή του στο Τρίτο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα, ο Θανάσης Ξυνίδης διευκρίνησε το πρωί της Παρασκευής ότι από τις απόψεις που έχουν εκφράσει οι Δήμοι-Μέτοχοι της Αναπτυξιακής έχει γίνει σαφές ότι δεν επιθυμούν τη συνέχιση της λειτουργίας της. Παράλληλα, άφησε αιχμές για τους συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία διάσωσης λέγοντας ότι «έχουν βεβαρημένο παρελθόν στη διαχείρηση της Αναπτυξιακής» και ότι «την έχουν οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο» αντιπροτείνοντας στο παλαιό Δ.Σ. να ανακαλέσει τις παραιτήσεις του και να «τρέξει την εταιρία» στις ενέργειες που απαιτούνται.



Αυτό που προκύπτει είναι ότι η κίνηση που έχει δημιουργηθεί από τον Αλιευτικό Συνεταιρισμό, το ΕΒΕ, την ΕΑΣ Ξάνθης που κατέχουν μικρά ποσοστά της Αναπτυξιακής Εταιρίας έχει την υποστήριξη του Απόστολου Αγκόρτζα ο οποίος έχει οριστεί κατά το ποσοστό του 9% εκπρόσωπος του Δήμου Ξάνθης στη Γενική Συνέλευση, και κινείται στη βάση της κατάθεσης αίτησης ορισμού προσωρινής διοίκησης Πρωτοδικείου. Πέρα από αυτό, σε αποστροφή του λόγου του μιλώντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη έκανε λόγο για πλήρη εκπροσώπηση του Δήμου (για το σύνολο των μετοχών) ενώ σε ερώτηση για το αν ο Δήμαρχος είναι ενήμερος απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι δεν χρειάζεται να ξέρει !





Αντιδράσεις στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής



Το θέμα προκαλεί αντιδράσεις καθώς ο Δήμος Ξάνθης δεν έχει δώσει καμία εξουσιοδότηση για να διαπραγματευτεί για το 9%, πόσο μάλλον για το σύνολο των μετοχών του Δήμου . Οι παράγοντες του Δήμου δηλώνουν άγνοια και αντιδρούν έντονα, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να διορίζονται εκπρόσωποι του Δήμου Ξάνθης σε μια Γενική Συνέλευση (Μπένης, Παπαδόπουλος, Αγκόρτζας, Ξυνίδης) και κάποιος από αυτούς να συμμετέχει σε συζητήσεις για διάφορες κινήσεις χωρίς την έγκριση του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου, πόσο μάλλον να τον εκπροσωπεί.



Η κατάσταση αρχίζει και αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον. Η προσπάθεια του Στέλιου Μωραΐτη και η έκκληση για διάσωση της Αναπτυξιακής συναντά αδιάφορη στάση από την πλειοψηφία των μετόχων ενώ ο Απόστολος Αγκόρτζας βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής για τις ενέργειές του και τις δημόσιες δηλώσεις του, που προκαλούν ζήτημα στο εσωτερικο της δημοτικής παράταξης.





Τσεγγελίδης: Υπάρχουν άλλες εταιρίες για να αναλάβουν το έργο της Αναπτυξιακής



«Ο Στέλιος Μωραΐτης καλώς έθιξε το θέμα, αν και πρόωρα» είπεο πρώην Πρόεδρος της Εταιρίας Γιάννης Τσεγγελίδης ερωτηθείς στο περιθώριο συνέντευξης τύπου, σημειώνοντας ότι έπρεπε να ενημερωθεί για τους λόγους που δεν διορίζεται προσωρινή διοίκηση ή κλείνει μια Επιχείρηση χωρίς επίσημη ενημέρωση. Σε ότι αφορά στην αναγκαιότητα ή μη για αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Αναπτυξιακής είπε «Αρμοδιότεροι να απαντήσουν είναι όσοι ορίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο για να προχωρήσουν τα θέματα και να καταθέσουν τη σχετική αίτηση στο Πρωτοδικείο. Κατά την άποψή μου υπάρχουν άλλες εταιρίες που μπορούν να αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο» κατέληξε.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/