Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εθελοντισμού και αλληλεγγύης του Δήμου Αλεξανδρούπολης


Πραγματοποιήθηκαν επί δύο ημέρες αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, με αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Θέατρο, το Διήμερο Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.


Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε η ανοικτή εκδήλωση για τη γνωριμία του νεοσύστατου γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τους πολίτες. Την εκδήλωση πλαισίωσε η «Ορχήστρα Φίλων Ελαφράς Μουσικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης«με χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ πραγματοποιήθηκε εμψυχωτική διάλεξη από τον Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, κ. Περικλή Πολυζωίδη, με θέμα «Η καταγραφή του Εθελοντισμού στην Ελλάδα».

Παράλληλα, την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, οι ομάδες γυναικών «Δημιουργικής Απασχόλησης και Κοινωνικής Προσφοράς Αλεξανδρούπολης – Τραϊανούπολης» του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ του Δήμου Αλεξανδρούπολης, διοργάνωσαν φιλανθρωπικό BAZAAR, στο φουαγιέ του Θεάτρου, όπου από τις 09:00 έως 21:00 πούλησαν χειροποίητες κατασκευές (ημερολόγια, εικόνες, Χριστουγεννιάτικες συνθέσεις, σπιτικά γλυκά, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, λικέρ, ποτά κ.α.). Τα έσοδα θα διατεθούν στις άπορες οικογένειες του Δήμου.

Τέλος, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο μουσική εκδήλωση από το νεοσύστατο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου η Δημοτική Χορωδία τραγούδησε μελοποιημένους στίχους του Νίκου Γκάτσου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Πρόεδρος του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ, κ. Παναγιώτης Ζητάκης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος πολιτών που συμμετείχαν για να στηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία.

.