Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Άνοιξε η μικρή πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου Κομοτηνής

Θα λειτουργήσει μέχρι τα Χριστούγεννα ενώ οι αρμόδιοι εξετάζουν πιθανές εναλλακτικές λύσεις για την θέρμανσή της

          ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Από την προηγούμενη εβδομάδα επαναλειτούργησε η μικρή πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου της Κομοτηνής, φιλοξενώντας και πάλι τους μικρούς αθλητές των δύο σωματείων της πόλης μας.


Ο δήμος αναγκάστηκε να αλλάξει τον προγραμματισμό του, καθώς το κόστος θέρμανσης της πανεπιστημιακής πισίνας ήταν μεγαλύτερο και έτσι αποφασίστηκε να επαναλειτουργήσει η μικρή. Αυτά δήλωσε ο πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης Αθλητισμού – Πολιτισμού και Παιδείας Αλέξανδρος Ταξιλδάρης.

«Είναι πολλά περισσότερα τελικά τα έξοδα από ότι υπολογίσαμε με τους συλλόγους για το πανεπιστημιακό. Η μικρή μας πισίνα λειτουργεί από την προηγούμενη εβδομάδα και θα λειτουργήσει μέχρι και τις γιορτές, ούτως ώστε τα 250-280 παιδιά του δήμου Κομοτηνής που προπονούνται στη μικρή πισίνα συν τα άτομα με αναπηρία να μην μείνουν έξω από το νερό, γιατί θεωρούμε ότι είναι καίριο ζήτημα».

Η λειτουργία της πισίνας, ήταν μείζον θέμα τόσο για τους συλλόγους, όσο και για τα παιδιά που αθλούνται. Το θεωρήσαμε ως πρώτο μας μέλημα με τον δήμαρχο και τους συλλόγους, είπε ο κ. Ταξιλδάρης και τόνισε ότι, «γι’ αυτό μπήκε σε λειτουργία η μικρή πισίνα, μπήκε μια φορά πετρέλαιο, θα μπει και στις επόμενες 2-3 μέρες ώστε να λειτουργήσει κανονικά μέχρι τις γιορτές».

Πάντως, και μετά τις γιορτές προβλέπεται να λειτουργήσει η πισίνα, είτε στο δημοτικό κολυμβητήριο είτε στο πανεπιστημιακό, προκειμένου με κάθε τρόπο να καλυφθούν οι ανάγκες των συλλόγων που αθλούνται.

Αποτελεί και δέσμευση του ίδιου του δημάρχου είπε ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης. Την ίδια ώρα, οι αρμόδιοι εξετάσουν πιθανές εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης της πισίνας, με σκοπό τη μείωση του κόστους. «Εξετάσουμε μελέτες για το πώς μπορούμε να ρίξουμε το κόστος λειτουργίας και της μεγάλης πισίνας, δηλαδή να φύγουμε από το πετρέλαιο».

Όσον αφορά στο κόστος θέρμανσης, σύμφωνα με τον κ. Ταξιλδάρη οι σύλλογοι μέχρι στιγμής κάλυψαν οικονομικά τη λειτουργία της πισίνας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, κατάφεραν και μάζεψαν πάνω από 18.000 ευρώ, «γι ‘αυτό το λόγο, το υπόλοιπο μέχρι τα Χριστούγεννα το καλύπτει ο δήμος για το πετρέλαιο και καλύπτουν τους γυμναστές, την καθαρίστρια και τα άλλα έξοδα οι σύλλογοι».

 
Πηγή:  http://www.xronos.gr/