Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ο «Φάουστ» του Γκουνό στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Παρουσιάζεται απόψε με ελληνικούς υπότιτλους ζωντανά από την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης η παραγωγή που αποθεώθηκε στο Λονδίνο

     ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Με τον Jonas Kaufmann στον ομώνυμο ρόλο, τον René Pape στο ρόλο του Διάβολου και την Marina Poplavskaya στο ρόλο της Μαργαρίτας, η κλασική απόδοση του μύθου του Φάουστ από τον Γκουνό δε θα μπορούσε να βρει καλύτερες ερμηνείες. Ο βραβευμένος με Tony Award σκηνοθέτης Des McAnuff μεταφέρει την ιστορία στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα σε μια παραγωγή που έτυχε διθυραμβικών κριτικών στο Λονδίνο την προηγούμενη σεζόν. Την ορχήστρα διευθύνει ο Yannick Nézet-Séguin αμέσως μετά την επιτυχία του με τον Ντον Κάρλο.

Η παράσταση «Φάουστ» του Γκουνό θα προβληθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 στις 19.55 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής σε ζωντανή σύνδεση με την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης.

Να σημειωθεί ότι στο διάλειμμα της όπερας μέλη από την Ορχήστρα των «Φίλων της Μουσικής Θράκης» θα παίξουν ζωντανά στο φουαγιέ του Μεγάρου, προκειμένου να δώσουν μια πρόγευση της εορταστικής συναυλίας που θα παρουσιάσουν στο κοινό στις 18 Δεκεμβρίου.

Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στις 19:00 έλαβαν χώρα στο Φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής οι προάγωνες για την όπερα του Γκουνό από τον Γ. Τσομή.

Η προβολή της όπερας θα γίνει με ελληνικούς υποτίτλους. Για τη συγκεκριμένη παράσταση η προπώληση των εισιτηρίων έχει ήδη ξεκινήσει.

.