Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Οριστική η απόφαση για το τέλος της Χαρτοποιίας Θράκης Diana

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η διοίκηση της εταιρίας έχει δώσει εντολή για να κατατεθεί αίτηση πτώχευσης με την επίκληση των οικονομικών προβλημάτων
   ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Οριστική είναι πλέον η απόφαση για διακοπή λειτουργίας της Χαρτοποιίας Θράκης Diana. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας η διοίκηση της εταιρίας έχει δώσει εντολή για να κατατεθεί αίτηση πτώχευσης από το νομικό σύμβουλο της εταιρίας Χουρμούζη Χουρμουζέλη, με την επίκληση των οικονομικών προβλημάτων.


Οι όποιες προσπάθειες για πώληση της εταιρίας δεν είχαν αποτέλεσμα και έτσι η απόφαση για πτώχευση είναι ειλημμένη. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να συζητήσουν τον τρόπο που θα διασφαλίσουν την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους, εφόσον ελπίδα να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, δεν υπάρχει πλέον.

Μετά από τρεις δεκαετίας λειτουργίας η βιομηχανία του ομίλου Ζερίτη κλείνει και, όπως ανέφερε στους συναδέλφους του το μέλος της πρωσορινής διοίκησης του σωματείου Θεμιστοκλής Στράτος, η Diana θα καταβάλλει στους εργαζόμενους κανονικά τα δώρα και όλες τις οφειλές της.Ήδη εδώ και ένα μήνα έχει διακόψει κάθε παραγωγική δραστηριότητα ενώ έχει διακοπεί η παροχή αερίου, ρεύματος, πρώτων υλών κλπ.

Μετά από τρεις δεκαετίας λειτουργίας η βιομηχανία του ομίλου Ζερίτη κλείνει και, όπως ανέφερε στους συναδέλφους του το μέλος της προσωρινής διοίκησης του σωματείου εργαζομένων Θεμιστοκλής Στράτος, η Diana θα καταβάλλει στους εργαζόμενους κανονικά τα δώρα και όλες τις οφειλές της. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, μόλις αυτό λήξει (από τις 17-12) θα επιστρέψουν στην εργασία τους και θα ασχοληθούν με τη φύλαξη του εργοστασίου μέχρις ότου τα δικαστήρια εκδώσουν την πτωχευτική απόφαση. Μάλιστα, στις αρχές του νέου έτους οι εργαζόμενοι θα δικαιούνται και άδειες, τις οποίες θα πάρουν κανονικά.


Συνεχίζουν μέχρι να βγει η απόφαση πτώχευσης

Θεωρητικά, θα συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους κανονικά μέχρι να εκδοθεί η αναμενόμενη απόφαση. Όπως ανέφερε η δικηγόρος του Εργατικού Κέντρου Χρυσούλα Βερβερίδου, η απόφαση πτώχευσης θα καθορίσει τις ακριβείς συνέπειες που θα υπάρξουν . Απολύσεις είναι πιθανόν να υπάρξουν και πριν από αυτή αλλιώς όλη τη διαδικασία θα αναλάβει ο σύνδικος πτώχευσης που θα οριστεί.

Πάντως όπως ανέφερε η δικηγόρος του Εργατικού Κέντρου αλλά και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Θεμιστοκλής Στράτος, οι εργαζόμενοι κινούνται όλοι μαζί, όπως έχουν αποφασίσει στο παρελθόν και όπως επαναβεβαίωσαν στη συνάντηση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο.

 

 
 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/