Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Συναίνεσαν σε άνευ αποδοχών άδειες εντός του Δεκεμβρίου στην Σέλμαν

Οι εργαζόμενοι ζητούν μέσω του σωματείου τους από την επιχείρηση να τακτοποιήσει τις οφειλές της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ




Σε άνευ αποδοχών άδειες, με την προϋπόθεση όμως να τους καταβληθούν δεδουλευμένα, συμφώνησαν οι εργαζόμενοι της ΣΕΛΜΑΝ, όπως κοινοποίησαν με έγγραφό τους προς της διοίκηση της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι ζητούν, άμεσα η ΣΕΛΜΑΝ να τακτοποιήσει τις οφειλές της, απαντώντας στις προτάσεις της επιχείρησης. Στην ανακοίνωση των εργαζομένων, αναφέρονται: «Συναινούμε για το μήνα Δεκέμβριο που υπάρχει και το δώρο των Χριστουγέννων, οι εβδομάδες χωρίς αποδοχές να είναι δύο.
Επιμένουμε όμως οι δύο αυτές εβδομάδες να είναι οι τελευταίες δύο του συγκεκριμένου μήνα, γιατί λόγω των εορτών των Χριστουγέννων υπάρχουν αυξημένες ανάγκες ζήτησης μερικώς ή εκτάκτως απασχολούμενων εργαζομένων στην τοπική αγορά και έτσι οι συνάδελφοι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να καλύψουν μερικώς τις απώλειες του εισοδήματός τους από την λήψη των αδειών άνευ αποδοχών.
Για τους μήνες Ιανουάριο - Φεβρουάριο - Μάρτιο του επόμενου έτους (2012), την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και οποιαδήποτε άλλη εβδομάδα των άλλων δύο μηνών, χωρίς αποδοχές όπως άλλωστε έχει συμφωνηθεί. Τις εβδομάδες που οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται σε άδεια άνευ αποδοχών, οι μόνοι τομείς που θα λειτουργούν και των οποίων οι εργαζόμενοι θα λάβουν άλλο χρονικό διάστημα την άδεια άνευ αποδοχών, θα είναι οι παραλαβές πρώτων υλών, η φύλαξη στην πύλη του εργοστασίου και τυχόν έκτακτες διοικητικές ανάγκες της γραμματείας».
Για τους, εργαζόμενους, θεωρείται αυτονόητη η καταβολή όλων των οφειλών της εταιρίας, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά. «Προς τους εργαζομένους (χρεωστούμενα Απριλίου, προκαταβολή Δεκεμβρίου, Δώρο Χριστουγέννων, Δωροεπιταγές) μέχρι και του χρονικού σημείου της έναρξης της χρήσεως των αδειών άνευ αποδοχών».
Καταλήγοντας, το σωματείο της ΣΕΛΜΑΝ ζητά, «να σταματήσουν οι παρεμβάσεις διοικητικών στελεχών από την Χαλκίδα γιατί προκαλείται σύγχυση μεταξύ των εργαζομένων της Κομοτηνής και δημιουργείται άσχημο κλίμα». «Αυτή είναι η τελική μας θέση που δεν απέχει άλλωστε πολύ από τις δικές σας παρατηρήσεις και παρακαλούμε να συναινέσετε στην εφαρμογή της», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων, την οποία υπογράφουν για το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου ο πρόεδρος Νικόλαος Αλεξανδρίδης και ο γενικός γραμματέας Γεώργιος Χατζηαθανασίου.