Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Συμφωνία Τσετίν-Μωραΐτη στο ΕΒΕ Ξάνθης. Μεταπηδούν οι μουσουλμάνοι

Καταιγιστικές εξελίξεις στο θέμα της συγκρότησης νέου προεδρείου στο Επιμελητήριο Ξάνθης

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
     ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ


Σε προχωρημένη συμφωνία βρίσκεται ο επικεφαλής της πρώτης παράταξης στο Επιμελητήριο με τον Μάντατζη Τσετίν.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Στέλιο Μωραϊτη, προκειμένου οι 5 μειονοτικοί σύμβουλοi που εξελέγησαν στη Διοίκηση του Επιμελητηρίου με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, να μεταπηδήσουν στο στρατόπεδο του συνδυασμού της Νέας Δημοκρατίας και να δώσουν την απαραίτητη πλειοψηφία για την εκλογή του ως Προέδρου.

Ο Γιάννης Αθανασιάδης, επιβεβαίωσε ότι έχει ενημερωθεί από τους –πρώην;- συμβούλους του όπως επίσης και ο Ιρφάν Χατζηγκενέ, οποίος ανέφερε ότι η συμφωνία έχει γίνει απευθείας από τον Μάντατζη Τσετίν με το Στέλιο Μωραΐτη και ότι «κατ’εντολή του» προχώρούν οι 5 μειονοτικοί σύμβουλοι.


Πλειοψηφία μουσουλμάνων στην πλειοψηφία;

Η συμφωνία αυτή δίδει απόλυτη πλειοψηφία στο συνδυασμό Μωραίτη αλλά προκαλεί και μια σειρά από ενδεχόμενα που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Ένα από αυτά είναι το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο Γιάννης Αθανασιάδης από το αξίωμα του μέλους της Διοίκησης, κάτι που σημείωσε ότι εξετάζει, οπότε σε αυτή την περίπτωση τη θέση του καταλαμβάνει μειονοτικός επιλαχών με αποτέλεσμα ο –νέος- συνδυασμός της Διοίκησης να έχει πλειοψηφία 8-7 από μουσουλμάνους. Ο ίδιος σημειώνει ότι δεν διακατέχεται από φοβικές αντιλήψεις και το έχει αποδείξει, αλλά δεν μπορεί να υποστηρίξει κανείς το ίδιο για το συνδυασμό της πλειοψηφίας.

Τέλος, μετά τη συμφωνία αυτή και την απουσία του Μάντατζη Τσετίν στην Τουρκία, δημιουργούνται κινήσεις αντίδρασης στο εσωτερικό της μειονιότητας και στο Προξενείο, ενώ και η θέση του Μάντατζη Τσετίν μέσα στο ΠΑΣΟΚ είναι πλέον επισφαλής. Η συμφωνία πάντως είναι δεδομένη και δεν διαταράσσεται, σημειώνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/