Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Αποκάλυψη: Παραιτήθηκε η Διευθύντρια της ΔΕΥΑ Ξάνθης

Έχει υποβάλει
γραπτώς την σχετική
αίτηση εδώ και
περίπου δύο εβδομάδες

   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Υπό παραίτηση βρίσκεται από τις 25 Νοεμβρίου 2011 η Διευθύντρια της ΔΕΥΑΞ, όπως προκύπτει από το πρακτικό της συνεδρίασης, που ήρθε σε γνώση του XanthiPress.gr και την επιβεβαίωση αρκετών εμπλεκομένων.

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης, Παναγιώτης Κάρτης, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, στις 25 Νοεμβρίου 2011, η Διευθύντρια Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΞ, Φωτεινή Μιχαλακοπούλου έχει υποβάλλει γραπτώς αίτηση παραίτησης από τα συγκεκριμένα καθήκοντα.

Αφού έλαβε γνώση του θέματος ο Πρόεδρος Μανώλης Τσέπελης πρότεινε στο Διοικητικό Συμβούλιο το θέμα αυτό να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. και να αποφανθεί θετικά ή αρνητικά στην αίτηση, αφού αυτή μελετηθεί από το Νομικό Σύμβουλο της εταιρίας. Το Δ.Σ., από το οποίο απουσίαζαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο Θανάσης Ξυνίδης και ο Θωμάς Ηλιάδης, έκανε αποδεκτή την εισήγηση του Μ. Τσέπελη.


Σ. Γιαλάογλου: Προσωπικοί οι λόγοι της παραίτησης

Από την πλευρά του Νομικού Συμβούλου της Επιχείρησης Στέργιου Γιαλάογλου που αναφέρθηκε ακροθιγώς στο θέμα, μιλώντας στο XanthiPress.gr, η παραίτηση της Διευθύντριας οφείλεται σε προσωπικούς λόγους, ενδεχομένως διάσταση απόψεων με τους άμεσους συνεργάτες στη Διοίκηση και στο προσωπικό της επιχείρησης. Όπως προκύπτει από τις θέσεις των εμπλεκομένων η παραίτηση αντιμετωπίζεται με καθαρά υπηρεσιακά κριτήρια.


Η εμπλοκή στις διώξεις ενδέχεται να επηρέασε την απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διευθύντρια έχει εμπλακεί, μοιραία λόγω της θέσης της, στην υπόθεση των Διώξεων για απιστία, μαζί με όλα τα μέλη του προηγούμενη Δ.Σ. της Επιχείρησης και βρίσκεται στο μέσο μιας δικαστικής περιπέτειας που αναφέρεται στην άσκηση των καθηκόντων της ως Διευθύντριας και έχει προξενήσει προφανές κόστος, ψυχολογικό και οικονομικό. Η παραίτηση υποβλήθηκε λίγες μέρες μετά την κλήση σε απολογία για τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απιστίας και λίγο πριν την σχετική απολογία στον Ανακριτή.

Αναμένεται ότι το Δ.Σ. θα κάνει αποδεκτή την εν λόγω παραίτηση, εφόσον η υπάλληλος της Επιχειρήσεις εμμείνει σε αυτή της την απόφαση. Όπως είναι φυσικό, η υπόθεση αυτή σε συνδυασμό με τις γενικότερες εξελίξεις και την αναταραχή στη δημόσια διοίκηση, έχει φορτίσει αρνητικά το κλίμα στη λειτουργία της ΔΕΥΑΞ, κάτι που επιχειρείται να αντιμετωπιστεί, ενώ σε αυτή την αναστάτωση ίσως να περιλαμβάνεται και η παραίτηση της Διευθύντριας της ΔΕΥΑΞ.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/