Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Επανέρχεται η ΕΑΠΑΞ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το θέμα που αποσύρθηκε από το δήμαρχο Ξάνθης την τελευταία στιγμή στην τελευταία συνεδρίαση, αυτή τη φορά κατεβαίνει και πάλι με αρκετά διαφορετική μορφή

    ΜΑΘΕΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Το θέμα της οικονομικής ενίσχυσης της ΕΑΠΑΞ, επανέρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Το θέμα που αποσύρθηκε από το Δήμαρχο Ξάνθης, την τελευταία στιγμή, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή τη φορά κατεβαίνει και πάλι με αρκετά διαφορετική μορφή.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ το αρχικό θέμα της προηγούμενης συνεδρίασης αφορούσε σε προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Ξάνθης, Σχολικής Επιτροπής Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΑΠΑΞ, έχει μετατραπεί και η Προγραμματική Σύμβαση που αναμένεται να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο αφορά το Δήμο Ξάνθης, το Κέντρο Πολιτισμού και την ΕΑΠΑΞ. Το αρχικό ποσό των 500.000 ευρώ –συνολικά- που αναφερόταν στην αρχική εισήγηση έχει μεταβληθεί και πλέον το ύψος της σύμβασης είναι 100.000 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ). Αφορούν στην ανάθεση, ουσιαστικά, στην ΕΑΠΑΞ της εκπόνησης 4 μελετών γύρω από την τουριστική και γενικότερη αξιοποίηση διαφόρων ορεινών περιοχών του Δήμου και, πρακτικά, αποτελεί ένα μέσο ενίσχυσης για την διατήρηση στη ζωή της πολύπαθης εταιρίας.


Αναμένονται αντιδράσεις

Η οικονομική αυτή ένεση για την πρόσκαιρη επίλυση των σοβαρών προβλημάτων της εταιρίας δεν αναμένεται να περάσει χωρίς αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, η οποία ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση είχε προετοιμαστεί για σοβαρή «μάχη» με τη δημοτική αρχή. Εισηγητής του θέματος είναι, όπως την πρώτη φορά, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Μπένης.

Η συζήτηση και η κριτική αναμένεται να επικεντρωθούν στην κατάσταση της εταιρίας, η οποία έχει προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα. Η μείζονα αντιπολίτευση έχει κατηγορήσει τη δημοτική αρχή , ότι η ΕΑΠΑΞ είναι «βραδυφλεγής βόμβα» και σε αυτή την εκτίμηση αναμένεται να επανέλθει, όπως επίσης και στο ζήτημα της επανόδου του ίδιου θέματος με άλλο προϋπολογισμό και άλλο φορέα να υπογράφει την προγραμματική σύμβαση. Από την πλευρά του Δήμου Ξάνθης αυτό που επισημαίνεται είναι ότι γίνεται προσπάθεια διάσωσης της εταιρίας και επιλέγεται η λύση της ανάθεσης έργου στην εταιρία, με βασική πρόνοια, τη διάσωση των εργαζομένων.

Η συνεδρίαση αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον και να προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στη συνεδρίαση, ενώ άγνωστα είναι τα πιθανά θέματα που θα τεθούν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/