Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Νέος αρχιδιάκονος στη μητρόπολη Διδυμοτείχου

Χειροτονήθηκε στο Σουφλί από τον Μητροπολίτη Δαμασκηνό ο διάκονος Ανδρέας Αϊντινίδης
ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Σε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου χειροθέτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας τον Διάκονο Ανδρέα Αϊντινίδη στο Σουφλί, όπου ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου την Κυριακή των Αγίων Προπατόρων, 11 Δεκεμβρίου 2011.

Ο νέος Αρχιδιάκονος, 28 ετών, γεννήθηκε στη Γεωργία από ομογενείς γονείς και από δεκαπενταετίας η οικογένεια του είναι εγκατεστημένη στο Σουφλί. Απεφοίτησε από το Λύκειο Σουφλίου, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακός φοιτητής της. Εργάστηκε στο πρόγραμμα ψηφιοποίησης του Αρχείου της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. και ως ωρομίσθιος καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση και στο Εκκλησιαστικό ΙΕΚ Σουφλίου. Ομιλεί ρωσικά και γεωργιανά. Υπηρετεί παράλληλα ως γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβασμιώτατος παρέστη και χαιρέτησε εκδήλωση αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Διδυμοτείχου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Διδυμοτείχου, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την κοίμηση του.

.