Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σχεδόν 500 επιχειρήσεις έκλεισαν το τελευταίο τετράμηνο σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο

«Το φαινόμενο με τα λουκέτα το συναντάμε πλέον καθημερινά», σχολίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Διδυμοτείχου

ΠΟΣΟ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ
ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ;


Περισσότερες από 470 αιτήσεις διακοπής εργασιών επιχειρήσεων και καταστημάτων, έχουν υποβληθεί στη ΔΟΥ Ορεστιάδας κατά το χρονικό διάστημα από 1η Οκτωβρίου 2011 έως 24 Ιανουαρίου 2012.

Ο αριθμός αυτός δεν είναι ενδεικτικός της πραγματικής εικόνας σχετικά με τα λουκέτα που μπαίνουν σε αρκετά εμπορικά καταστήματα στην αγορά της πόλης, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που κατά το παρελθόν είχαν «κλείσει» την επιχείρησή τους και τώρα αποφάσισαν να ακολουθήσουν και την απαραίτητη διαδικασία μέσω της ΔΟΥ.

Επίσης ο συγκεκριμένος αριθμός αφορά σε αγρότες ειδικού καθεστώτος οι οποίοι διεγράφησαν, κλείσιμο υποκαταστημάτων και παύση τυπικής λειτουργίας ανενεργών κοινοπραξιών. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα σημειώθηκαν περί τις 274 αιτήσεις για έναρξη εργασιών, όπου περιλαμβάνονται κυρίως αλλαγές στην ιδιοκτησία επιχειρήσεων η καταστημάτων.

Στο Διδυμότειχο για το 2011, έβαλαν λουκέτο 276 επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΟΥ οι αιτήσεις για έναρξη εργασιών πέρυσι ήταν 136, ενώ από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, κατατέθηκαν 15 αιτήσεις διακοπής εργασιών και 8 έναρξης.

«Το φαινόμενο με τα λουκέτα το συναντάμε πλέον καθημερινά», σχολίασε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Διδυμοτείχου, Χρήστος Δανιηλάκης, προσθέτοντας ότι ούτε κατά την περίοδο των εκπτώσεων οι καταναλωτές πραγματοποιούν τις αγορές τους.

Επίσης σημείωσε ότι υπάρχουν επαγγελματίες οι οποίοι αν και έκλεισαν τα καταστήματά τους, δεν κατάφεραν να καταβάλλουν τις εισφορές τους σε ΟΑΕΕ και ΔΟΥ με αποτέλεσμα να αδυνατούν να ακολουθήσουν τη διαδικασία της διάλυσης της επιχείρησής τους.
 
.