Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Συνέλαβαν τρεις ανήλικους κλέφτες σε οικισμό της Ροδόπης

Στην φάκα και ο πατέρας των δύο για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων
Έμπαιναν σε αγροκτήματα και τα ξάφριζαν, εξιχνιάστηκαν πέντε κλοπές

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συνελήφθησαν την Τετάρτη το βράδυ, σε οικισμό της Ροδόπης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρία άτομα, ηλικίας 17, 16 και 15 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπές σε αγροικίες και αποθήκες. Στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη επίσης και ο 37χρονος πατέρας των δύο εκ των τριών δραστών (17χρονου και 15χρονου), για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχικά τον 15χρονο δράστη, σε οικισμό της Ροδόπης, να κατέχει ένα καρότσι μεταφοράς οικοδομικών υλικών και τον προσήγαγαν στην υπηρεσία.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 15χρονος μαζί με τους δύο άλλους δράστες, οι οποίοι εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, την 24-1-2012 το βράδυ, αφαίρεσαν από δύο αγροικίες και τρεις αποθήκες, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ροδόπης:

- τέσσερα ηλεκτρικά εργαλεία

- τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές

- ένα αεροβόλο τυφέκιο

- 500 φυσίγγια διαμετρήματος 12 cal.

- δύο καροτσάκια μεταφορά οικοδομικών υλικών

- δύο φυσιγγιοθήκες

- μία σκηνή


Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 16χρονου, βρέθηκε μέρος από τα κλοπιμαία, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, για την διερεύνηση τυχόν εμπλοκής των δραστών σε άλλες περιπτώσεις κλοπής.

.