Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στο δημαρχείο της Μύκης

Για να διαρρήξουν το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς τρεις ή τέσσερις δράστες κατέστρεψαν τα ξημερώματα όλο το ισόγειο του κτηρίου του δημαρχείου!!!

ΟΛΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ


Τα χαράματα του Σαββάτου και γύρω στις 4 η ώρα μια έκρηξη με πολύ μεγάλο θόρυβο ξύπνησε τους κατοίκους της Σμίνθης. Επρόκειτο όπως απεδείχθη εκ των υστέρων για ληστεία που επεχείρησαν στο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς που είναι εγκατεστημένο στο ισόγειο του Δημαρχείου.


Συγκεκριμένα 4 δράστες αφού διέρρηξαν την πόρτα του γραφείου στο σημείο που ήταν εγκατεστημένο το ΑΤΜ, μπήκαν μέσα, τοποθέτησαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης πίσω από το μηχάνημα και όταν την ανατίναξαν, το μεν μηχάνημα πετάχτηκε απέναντι στο δρόμο, οι ζημίες όμως που προκλήθηκαν προφανώς από το οστικόκύμα ήταν πολύ μεγάλες, με αποτέλεσμα να καταστραφούν όλα τα γραφεία του ισόγειου χώρου με σοβαρές ζημίες και στους τοίχους και στις τζαμαρίες και τις πόρτες του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού χώρου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένας από τους τρεις δράστες τραυματίστηκε την ώρα της έκρηξης, γιατί έπεσε επάνω του κατά πάσα πιθανότητα το παράπλευρο τοιχίο του ΑΤΜ. Οι δράστες πήραν λίγα χρήματα όπως πληροφορηθήκαμε και έφυγαν αμέσως καθώς επιβιβάστηκαν σε όχημα ΒΑΝ το οποίο βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες εγκαταλελειμμένο έξω από την Ξάνθη.

Αμέσως επενέβησαν δυνάμεις της Αστυνομίας και υπό την καθοδήγηση του Αστυνομικού Διευθυντού Γιώργου Γκοδοσίδη ,που αμέσως πήγε στο χώρο του συμβάντος, ξεκίνησαν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται. Μετά τις 10 η ώρα είχαν προσέλθει και όλοι οι Υπάλληλοι του Δήμου και με την παρουσία του Δημάρχου κου Τσουκάλ αλλά και του Αστυνομικού Διευθυντού κου Γκοδοσίδη, άρχισαν τις εργασίες αποξήλωσης και συγκέντρωσης επίπλων, (ό,τι απέμειναν) υπολογιστών και υπηρεσιακών εγγράφων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το ΑΤΜ είχε γεμίσει με χρήματα η Τράπεζα Πειραιώς την Παρασκευή το μεσημέρι, οι δράστες πήραν λίγα χρήματα γιατί οι κασετίνες του μηχανήματος ασφάλισαν αυτόματα το περισσότερο ποσό. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/