Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ποιας πόλης της Θράκης ήταν επίτιμος δημότης ο Θ. Αγγελόπουλος;

Είχε τιμηθεί τον Νοέμβριο του 2002 και μάλιστα είχε υποστηρίξει στην ομιλία του ότι σκόπευε μια από τις επόμενες ταινίες του να γυριστεί στην περιοχή της Θράκης

     ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ



Το πρώτο μέρος της τριλογίας που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ήταν η ταινία "Το λιβάδι που δακρύζει". Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων (2001-2004) αυτής της ταινίας -κάποιες σκηνές είναι γυρισμένες στον Έβρο- έγινε επίτιμος δημότης της πόλης μας και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης τον τίμησε για τη συνολική προσφορά του στην τέχνη του κινηματογράφου με μια εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο και με την απονομή της παραπάνω πλακέτας, ως ελάχιστο δείγμα τιμής.


Αυτά αναφέρει σε ένα μίνι αφιέρωμα στον μεγάλο σκηνοθέτη από το http://theovaf.blogspot.com/

Με την αφορμή, ψάξαμε λίγο στο αρχείο μας και βρήκαμε το ακόλουθο δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", από τις 4 Νοεμβρίου του 2002:

Επίτιμος δημότης του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την προσφορά του στον πολιτισμό ανακηρύχθηκε ο Θ. Αγγελόπουλος κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν, στην Αλεξανδρούπολη, η κινηματογραφική λέσχη της πόλης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, το ΔΠΘ, τον δήμο, το Επιμελητήριο και το Εργατικό Κέντρο. Στην ομιλία του ο Θ. Αγγελόπουλος εξέφρασε τη συγκίνησή του για την τιμή που του έγινε, ενώ τόνισε ότι στα μελλοντικά του σχέδια είναι να γυρίσει κάποια ταινία στο χώρο της Θράκης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε η ταινία «Το βλέμμα του Οδυσσέα» και έγινε προβολή αφιερώματος αποσπασμάτων από το συνολικό έργο του Θ. Αγγελόπουλου, που επιμελήθηκε ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Χάρης Παπαδόπουλος.


.