Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ολα όσα έγιναν κατά την επίσκεψη Ροντούλη στην Ξάνθη

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συνάντησε τον αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη και τηνοτρόφους, για να συζητήσει τα προβλήματά τους

   ΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕ;


Επιίσκεψη στην Ξάνθη πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης.

Ο υφυπουργός της κυβέρνησης συνεργασίας (ο πρώτος υπουργός του χώρου της ακροδεξιάς που επισκέπτεται την Ξάνθη) είχε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, υπηρεσιακούς παράγοντες και συμβούλους αλλά και τους εκπροσώπους όλων των Κτηνοτρόφων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο Φώτης Καραλίδης, υποδεχόμενος τον Υφυπουργό ανέφερε ότι η ανταπόκρισή του στην πρόσκληση της Περιφέρειας ΑΜΘ ήταν άμεσα και το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα της κτηνοτροφίας στην περιοχή δεδομένο.

Ο ίδιος, τόσο μιλώντας στους δημοσιογράφους, όσο και κατά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους όλων των κτηνοτρόφων της περιοχής, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κτηνοτροφία, μεταξύ άλλων λόγω του υψηλού κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών διάθεσης του προϊόντος, όπως επίσης και της καθυστερημένης αποποληρωμής του από τις εταιρίες. Καταφέρθηκε στο αθηνοκεντρικό κράτος και όσους ενοχλούνται από το ενδιαφέρον για την επαρχία συστήνοντας «Ξύδι», όπως είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι το Υπουργείο σε συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια και την τοπική αυτοδιοίκηση μπορούν να προσφέρουν πολλά σε πνεύμα συνεργασίας.


«Η λύση στους συνεταιρισμούς»

Ανάμεσα σε άλλες θέσεις και προτάσεις προέτρεψε τους κτηνοτρόφους να οργανωθούν σε υγιείς και σύγχρους συνεταιρισμούς. Όχι κομματικά μαγαζιά, αυτά έχουν τελειώσει είπε» αλλά σε πραγματικούς συνεταιρισμούς που θα προασπίσουν τα συμφέροντα των παραγωγών.

Από την πλευρά τους οι παραγωγοί κατέθεσαν υπόμνημα και ζήτησαν, μεταξύ άλλων, να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την αποπληρωμή των ποσοτήτων γάλακτος μέσα σε ένα μήνα, παράταση του άτοκου δανείου των κτηνοτρόφων, διατίμηση στα κτηνοτροφικά φάρματα, εκπροσώπηση στον ΕΛΓΑ-ΟΠΕΚΕΠΕ-ΕΛΟΓΑΚ-ΕΦΕΤ, φορολογικά αιτήματα, προγράμματα εντατιοποίησης της κτηνοτροφίας και μια σειρά από, συνολικά, 13 αιτήματα


 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/