Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Πολύωρη συνάντηση ΑΔΕΔΥ-Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης για το πρόβλημα με τον ΕΟΠΠΥ

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, συμφωνήσανε ότι... συμφωνούν πως τα μέτρα της κυβέρνησης είναι άδικα αλλά...

     ΤΙ ΛΥΣΗ ΒΡΕΘΗΚΕ;


Πολύωρη συνάντηση μεταξύ ΑΔΕΔΥ και Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

Η συνάντηση είχε σαν αντικείμενο τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μετά την δημιουργία του ΕΟΠΠΥ και την άρνηση υπογραφής συμβάσεων από τους Γιατρούς με ελάχιστες εξαιρέσεις. Η κατάσταση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα σε όσους έχουν χρόνιες ασθένειες, αναφέρει ο Πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μπάμπης Ευστρατίου, μιλώντας στο XanthiPress.gr και επισημαίνει ότι πέρα από τα προβλήματα υπάρχει κατανόηση για τη στάση των Γιατρών απέναντι στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Τα προεδρεία των δύο φορέων συμφώνησαν ότι με τα επιχειρούμενα μέτρα της κυβέρνησης θα επιτευχθεί μείωση των δαπανών, αλλά θα είναι πλασματική καθώς θα περιοριστεί η πρόσβαση των πολιτών στην Υγεία. Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος ανέφερε ότι τα μέλη του εξυπηρετούν μόνο τις σοβαρές περιπτώσεις ατόμων που δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν μόνοι τους τις επισκέψεις.

Συνάντηση φορέων και ανοιχτή συγκέντρωση ασφαλισμένων τα επόμενα βήματα

Αποφασίστηκε να υπάρξει νέα συνάντηση τις επόμενες μέρες, στην οποία θα συμμετάσχουν οι επικεφαλής όλων των εμπλεκομένων φορέων με την κοινωνική ασφάλιση, όπως είναι η ΟΕΒΕ, το ΕΒΕ, το Εργατικό Κέντρο, η ΑΔΕΔΥ, οι Συνταξιούχοι και άλλοι φορείς με στόχο να υπάρξει συντονισμός της δράσης. Σε δεύτερο επίπεδο καταλήγουν στη σκέψη να δημιουργηθεί μια ανοιχτή συγκέντρωση φορέων αλλά και ασφαλισμένων για τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις αλλαγές στο δημόσια φορέα κοινωνικής ασφάλισης.

 
 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/