Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Σύλληψη τριών αλλοδαπών διακινητών λαθρομεταναστών

Απετράπη η είσοδος
στη χώρα σε 25 περίπου '
παράνομους μετανάστες

                        ΔΙΑΒΑΣΤΕ
            ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συνελήφθησαν χθες (20-1-2012) πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων Έβρου, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Μεταξάδων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 25 (υπήκοος Ιράκ), 24 (υπήκοος Συρίας) και 20 (υπήκοος Αφγανιστάν) ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων πέντε (5) υπήκοοι Συρίας και ένας υπήκοος Αλγερίας.

Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με δύο (2) πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην Χώρα άλλους, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

Με την σύλληψή άλλους, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο Ελληνικό έδαφος, σε άλλους είκοσι πέντε (25) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του Τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκαν (2) πλαστικές βάρκες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας
 
.