Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

«Η Βουλγαρία μπορεί να επιστρέψει στο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη»

Το δηλώνει η...
Ντουλγκέροβα στο
πρακτορείο Ιτάρ Τας

ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΕΒΗ Η ΚΥΡΙΑ
ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΚΡΩΣ
ΑΠΟΚΑΛΥΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ;



Η Βουλγαρία αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχέδιο για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς –Αλεξανδρούπολη, αλλά μπορεί να αλλάξει την απόφασή της μετά από δύο ή τρία χρόνια,σύμφωνα με εμπειρογνώμονες για την ενεργειακή ασφάλεια.

«Υπήρξε μια πολιτική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για το ρωσικό αγωγό πετρελαίου «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη»,όταν όμως ένα σχέδιο αξιολογείται θετικά ως προς τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι το έργο αυτό θα πραγματοποιηθεί. Άσχετα αν η βουλγαρική κυβέρνηση ενέκρινε μια πολιτικά υποκινούμενη απόφαση για να το εγκαταλείψει», δήλωσε η Ντουλγκέροβα στο πρακτορείο Ιτάρ Τας.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες το έργο «Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη»που δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθεί προς το παρόν, εντούτοις, αποτελεί ένα μελλοντικό στρατηγικό σχέδιο για τη Βουλγαρία. «Νομίζω ότι μετά από 2-3 χρόνια, το έργο αυτό θα βγει και πάλι στην επικαιρότητα, λόγω της αύξησης της ζήτησης για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ευρώπη», δήλωσε η Ντουλγκέροβα.

Σύμφωνα με τις απόψεις της για άλλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη με τη Ρωσία, όπως η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Μπέλενε, θα τεθούν σύντομα σε λειτουργία.
 
.